Συζήτηση:Αναγέννηση Σερρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Σχόλιο 3-4-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Στην Αναγέννηση Σερρών πρωτοεγκαταστάθηκαν περί 220 οικογένειες που ήρθαν το μήνα Σεπτέμβριο από τον Πόντο το έτος 1923.Το όνομα του παλαιού χωριού λεγόταν Αράμ -Βαρτάμ του κυβερνείου Καρτς.Το όνομα αυτό βαπτίσθηκε από τους αδελφούς Αρμένιους την καταγωγή,τον Αράμ και τον Βαρτάμ οι οποίοι ήταν Τσιφλικάδες.Την εποχή εκείνη οι ,Αναγεννησιώτες ,Ποντοκαυκάσιοι,ζούσαν σε τέσσερα μικρά χωριά με ξεχωριστή ονομασία το καθένα:Ιμερα, Μανανάντων, Σφενδάν, Αρταπίρ,Σιούπερα της περιοχής Αργυρουπόλεως του Πόντου.Στην Αναγέννηση Σερρών πρωτοεγκαταστάθηκαν περί 220 οικογένειες που ήρθαν το μήνα Σεπτέμβριο από τον Πόντο το έτος 1923.Το όνομα του παλαιού χωριού λεγόταν Αράμ -Βαρτάμ του κυβερνείου Καρτς.Το όνομα αυτό βαπτίσθηκε από τους αδελφούς Αρμένιους την καταγωγή,τον Αράμ και τον Βαρτάμ οι οποίοι ήταν Τσιφλικάδες.Την εποχή εκείνη οι ,Αναγεννησιώτες ,Ποντοκαυκάσιοι,ζούσαν σε τέσσερα μικρά χωριά με ξεχωριστή ονομασία το καθένα: Μανανάντων, Σφενδάν, Αρταπίρ,Σιούπερα της περιοχής Αργυρουπόλεως του Πόντου.Λέγεται ότι στην κατοχή 1941-1944 αρκετοί έβρισκαν φιλοξενία,περιποίση, ψωμί και ζεστασιά στην Αναγέννηση που ακόμη και σήμερα και αυτό με ικανοοιεί σε μεγάλο βαθμό ως Αναγεννησιώτη, να εξακολουθεί το χωριό μου να αποτελεί ζεστή ποντιακή εστία φιλοξενίας.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, γιος του Ιωάννη και της Φιλίκας, γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1947 στην Αναγέννηση Σερρών, όπου έζησε μέχρι τα δεκατέσσερα του. Στη συνέχεια ήρθε στη Θεσσαλονίκη και η αγάπη του για την πάλη τον έφερε στη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.) και τον προπονητή Στέφανο Φιλιππίδη, που δε δυσκολεύτηκε να δια­κρίνει το ταλέντο του, να το αξιοποιήσει και σε λίγα μόλις χρόνια να τον οδηγήσει στην εθνική ομάδα. Πέθανε ο Ν. Καρυπίδης, Ολυμπιονίκης της Ελευ­θέρας Πάλης 11 / 4 / 2003 3:00 μμ. Η αθλητική οικογέ­νεια της πάλης έχασε ένα επίλεκτο μέλος της. Ο Νίκος Καρυπίδης, 4ος Ολυμπιονίκης της Ελευθέ­ρας Πάλης στη θρυλική Ολυμπιάδα του Μεξικού (1968) στην κατηγορία των 63 κιλών, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Πρότυπο αθλητή ήταν πάντα ο Νίκος Καρυπίδης.Στην κετρική πλατεία βρισκεταί η προτομή του. Αναφορά: Kametias (συζήτηση) 21:40, 2 Απριλίου 2016 (UTC)

Σχόλιο 18-6-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΝΤΟ Αναφορά: 130.43.96.204 19:12, 18 Ιουνίου 2017 (UTC)

Υπάρχει λήμμα για τα Ίμερα. Αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 10:02, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)