Συζήτηση:Αμινοξέα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

(Το επισήμανα και σε σχετικό άρθρο. Πού έχει γραφτεί περί 170 αμινοξέων στους οργανισμούς; Πού το βρήκε ο γράφων και τι εννοεί;)--Ioannis Liolitsas 13:13, 23 Αυγούστου 2008 (UTC)

Πραγματικά πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Δεν βρήκα καμία σχετική αναφορά στο ίντερνετ, οπότε το διαγράφω ως μη αξιόπιστο. Αν υπάρξει κάποια έγκυρη αναφορά το ξανασυζητάμε Kornoslimnos 01:59, 23 Αυγούστου 2008 (UTC)

  • Το άρθρο, μετά από τις δυο παραγράφους που πρόσθεσα είναι ειδικά και μόνο για τα πρωτεϊνικά αμινοξέα. Δεν στέκει από χημικής πλευράς όπως είναι, γιατί υπάρχουν χιλιάδες μη πρωτεϊνικά αμινοξέα, με ή χωρίς βιοχημική σημασία, τα οποία το άρθρο αυτό αγνοεί παντελώς. Προτείνω λοιπόν να μεταφερθεί όλο το περιεχόμενο εκτός από τις δυο πρώτες παραγράφους στο άρθρο πρωτεϊνικά αμινοξέα, όπου και ανήκουν. Ο υπόλοιπος χώρος αυτού του άρθρου πρέοει να κατευθυνθεί προς όλο το σύνολο των αμινοξέων και όχι μόνο στο υποσύνολο των πρωτεϊνικών.
  • Ακόμη επισημαίνω στους παραπάνω, ότι υπάρχουν 3 τουλάχιστον ακόμη αμινοξέα που συμμετέχουν σε μερικές πρωτεΐνες, καθώς και άλλα, δεν θυμάμαι πόσα, που έχουν βιολογική σημασία, χωρίς να μετέχουν άμεσα στην πρωτεϊνοσύνθεση.
  • Οι ιδιότητες επίσης είναι κοινές για όλα τα αμινοξέα, πρωτεϊνικά ή μη.

--Vchorozopoulos 04:09, 27 Ιουνίου 2009 (UTC)