Συζήτηση:Όγκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στην επιστημονική σημασία της ένοιας του όγκου. Στην ελληνική γλώσσα η λέξη χρησιμοποιείται κυρίως επιστημονικά σ' αντίθεση με την αγγλική γλώσσα. Στο άρθρο χρειάζεται να προστεθούν δύο πίνακες, ένας για τις μονάδες μέτρησης όγκου και να σχηματοποιηθεί ο πίνακας υπολογισμού του εμβαδού. Το εμβαδόν και ο όγκος (και οι τέσσερις γραμμικές ύψος, πλάτος, μήκος, βάθος) έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους, άρα τα αντίστοιχα άρθρα θα έχουν περίπου δομή. Τα κανονικά στερεά (κύβος, ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, ...), μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστό άρθρο. Ητυπική δομή που πρέπει να επιτευχθεί είναι:

-Ορισμός -Συμβολισμός\μονάδες μέτρησης\εφαρμογές -Τύποι υπολογισμού -Σχετικά θέματα

Κατήργησα τον όρο κυβικό πόδι, γιατί όπως εξηγώ στο άρθρο κάθε μονάδα μέτρησης γραμμικής διάστασης μπορεί να μετατραπεί σε μονάδα μέτρησεις όγκου αν υψωθεί στην 3η.

Πer 14:56, 9 Οκτωβρίου 2009 (UTC)