Συζήτηση:Άρρητος αριθμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σφάλμα[επεξεργασία κώδικα]

Το άθροισμα δύο αρρήτων αριθμών δεν είναι πάντοτε ρητός αριθμός. Μπορεί ανάλογα με την περίπτωση να είναι είτε ρητός είτε άρρητος αριθμός. Παράδειγμα για τη δεύτερη περίππτωση αποτελει το άθροισμα (ρίζα του 2 + ρίζα του 3). Είναι άρρητος αριθμός. Εσείς γράφετε ότι το άθροισμα δύο αρρήτων είναι πάντοτε ρητός αριθμός και ότι αυτό αποτελεί χαρακτηριστική ιδιότητα των αρρήτων αριθμών. Είναι δυνατόν να μη βρέθηκε κάποιος συντάκτης που είτε ήξερε το σωστό είτε σκέφτηκε να ρωτήσει κάποιον που ξέρει στοιχειώδη έστω μαθηματικά;

Με ένα γρήγορο έλεγχο βγήκε ότι το αποτέλεσμα του αθροίσματος που αναφέρεις ως παράδειγμα είναι ο αριθμός π (3.14626437 είναι ο αριθμός που εμφανίζει η υπολογιστική). Άρα, έχεις δίκαιο. Φυσικά, μπορείς να το διορθώσεις ο ίδιος, σε περίπτωση που έχεις κι άλλα παραδείγματα ή κάποιες περαιτέρω γνώσεις για τα μαθηματικά. Nataly8 συζήτηση 15:43, 2 Ιουνίου 2017 (UTC)


Σφάλμα[επεξεργασία κώδικα]

Το άθροισμα δύο αρρήτων αριθμών είναι συνήθως άρρητος, αλλά δεν είναι πάντοτε άρρητος. Ο τρόπος που λες ότι το έλεγξες δείχνει ασχετοσύνη. Επίσης αυτά που λες για τον Ίπασσο (όχι όλα), για το πεντάγραμμο και για τους λαούς που εξεγέρθηκαν για να αποτινάξουν τη κυριαρχία των Πυθαγορείων είναι ανοησίες. Και τα όσα γράφεις δεν καλύπτουν ούτε κατ' ελάχιστο το θέμα. Και δεν υπάρχει συσχέτιση με άλλα άρθρα. Και τελικά δεν καταλαβαίνεις ούτε το θέμα, ούτε τη σοβαρότητά του. Δεν είσαι ο κατάλληλος ή η κατάλληλη για να γράψεις αυτό το άρθρο. Υποθέτω ότι ή είσαι πολύ μικρής ηλικίας ή ότι στο σχολείο δεν είχες καθόλου καλές επιδόσεις. Οι υπεύθυνοι της Βίκι πρέπει να επιληφθούν. Το κείμενο σου και τους εκθέτει και δυσφημεί την εγκυκλοπαίδεια.