Συζήτηση:Άγγελος Βαλταδώρος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τεκμηρίωση του λήμματος και της εγκυκλοπαιδικότητάς του, προβληματισμοί[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι το παρόν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που αντιμετοπίζει η Ελληνική Βικιπαίδεια ως προς την τεκμηρίωση της εγκυκλοπαιδικότητας λημμάτων που βρίσκονται στις παρυφές της εγκυκλοπαιδικότητας. Το παρόν παρουσιάζει τρεις παραπομπές και εκ πρώτης όψεως μόνο φαίνεται τεκμηριωμένο. Με μία ματιά όμως στις παραπομπές αυτές καθεαυτές βλέπει κανείς:

  1. Άρθρο, διήγηση του Κώστα Δ. Μπλιάτκα στη Μακεδονία όπου διηγείται πως ο Α.Β. διηγούνταν μία άλλη ιστορία (η οποία είναι και το θέμα της διήγησης) και αναφέρονται και δυο προτάσεις για τη ζωή του. Αναρωτιέμαι αν σε μία ακαδημαϊκή εργασία θα γίνονταν δεκτό κάτι τέτοιο ως τεκμηρίωση.
  2. Ένα άρθρο στο Παρόν της Κυριακής που είναι ουσιαστικά ονομαστικός κατάλογος όλων των βουλευτών της μεταπολιτευτικής περιόδου που έχουν συγγράψει βιβλίο και με βάσει αυτό τεκμηριώνεται ότι ο Α.Β. έχει αναπτύξει συγγραφικό έργο.
  3. Οι καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων της Βουλής των θητειών του Α.Β.

Μπορεί βέβαια τυπικά να καλύπτεται από το Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (άνθρωποι) που αναφέρει «Πολιτικές μορφές διεθνούς ή εθνικής εμβέλειας που έχουν ήδη εκλεγεί σε κάποιο δημόσιο αξίωμα.» αν θεωρηθεί ότι ένας βουλευτής εκ θέσεως και μόνο είναι πολιτική μορφή εθνικής εμβέλειας (πράγμα που προσωπικά αμφιβάλλω ότι ισχύει καθώς εκλέγεται τοπικά, άρα είναι τοπικής εμβέλειας και μόνο η από κει και πέρα δράση του -εν. μετά την εκλογή- μπορεί να τον ανεβάσει σε εθνικής εμβέλειας προσωπικότητα ) και ακόμα και αν γίνει δεκτός ο αυθαίρετος αυτός πήχης εγκυκλοπαιδικότητας, πρέπει να μείνει αυτή η τεκμηρίωση και να δίνει την ψευδή εικόνα ότι υπάρχει αντίκρισμα τεκμηρίωσης ενώ προφανώς δεν υπάρχει; Η κατά καιρούς αποδοχή τέτοιου είδους τεκμηρίωσης, περιστασιακής, τετρμμένης και πρωτογενούς δημιουργεί άσχημα προηγούμενα και συνήθειες για την εγκυκλοπαιδικότητα 94.65.149.245 10:12, 22 Αυγούστου 2014 (UTC)[απάντηση]