Σον το πρόβατο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Σον το Πρόβατο (αγγλικά: Shaun the Sheep) είναι stop-motion παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων βρετανικής παραγωγής 2007. Είναι spin-off της σειράς αυτοτελών ταινιών Ουάλας και Γκρόμιτ. Ο κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Σον, ένα πρόβατο το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 1995 στην ταινία μικρού μήκους Μια μικρή απάτη και στη σειρά 13 επεισοδίων του 2002 Το Φοβερό Τέχνασμα του Ουάλας και του Γκρόμιτ. Οι ιστορίες εξιστορούνται χωρίς διαλόγους, μέσω των εκφράσεων και των χειρονομιών των ηρώων, καθώς και με τη χρήση διάφορων βοηθητικών ήχων. Ακόμα κι οι άνθρωποι βγάζουν απλώς άναρθρες κραυγές. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στη σειρά Timmy Time.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σον, ένα μικρό ασυνήθιστα ευφυές κι έξυπνο πρόβατο ζει με το κοπάδι του σε μια μεγάλη φάρμα η οποία ονομάζεται Μόσι Μπότομ Φαρμ κι είναι μια λαϊκή φάρμα της Βόρειας Αγγλίας. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς ο Σον και το υπόλοιπο κοπάδι του καταβάλλουν την τελική προσπάθεια να προσθέσουν λίγη έξαψη στην πληκτική κοινωνική ζωή που κάνουν σαν ζώα παριστάνοντας τις χιονόμπαλες σε μια φανταστική περιπέτεια με στιλ δραπέτευσης έχοντας πολύ συχνά τη βοήθεια της γοητείας τους κάνοντας ανθρώπινες πράξεις και τεχνάσματα. Το γεγονός αυτό συνήθως τους φέρνει σε σύγκρουση και λιγότερο συχνά σε συνεργασία με το τσοπανόσκυλο της φάρμας ονόματι Μπάιτζερ, ενώ ταυτόχρονα όλοι προσπαθούν να μην τους ανακαλύψει ο αγρότης.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί

  • Σον: Κεντρικός ήρωας της σειράς. Είναι ένα ασυνήθιστα ευφυές μικρό πρόβατο. Είναι ο αρχηγός του κοπαδιού και δεν τον νοιάζει καθόλου το γεγονός πως είναι το πιο αδύνατο απ' όλα τα υπόλοιπα πρόβατα του συγκεκριμένου κοπαδιού. Εφόσον δεν υπάρχουν διάλογοι, ο Σον επικοινωνεί εξ' ολοκλήρου μέσα απ' το χλευασμό και συχνά εξηγεί τις ιδέες του στα υπόλοιπα πρόβατα του κοπαδιού κάνοντας σχέδια επάνω σ' ένα μαυροπίνακα. Είναι πολύ φίλος με τον Μπάιτζερ, όμως αυτό δεν τον αποτρέπει απ' το να σκαρώνει φάρσες.

Ταινία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Shaun the sheep της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).