Σημαία του Αραβικού Συνδέσμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σημαία του Αραβικού Συνδέσμου

Η σημαία του Αραβικού Συνδέσμου είναι πράσινη και φέρει τη σφραγίδα του διεθνούς οργανισμού. Οι 20 κρίκοι στην αλυσίδα συμβολίζουν τα ισάριθμα μέλη του Συνδέσμου την περίοδο που υιοθετήθηκε η σημαία. Επίσης, είναι γραμμένο το όνομα του οργανισμού: Σύνδεσμος Αραβικών Κρατών.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες σημαίες του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται στις διασκέψεις κορυφής του εν λόγω οργανισμού. Μία από αυτές χρησιμοποιήθηκε από τον προεδρεύοντα της συνόδου κορυφής στη Βηρυτό και έχει αναστραμμένη μια σημαία του Αραβικού Συνδέσμου με λευκό φόντο.

Στις παλαιότερες σημαίες του Αραβικού Συνδέσμου οι αλυσίδες είναι κόκκινες ή μαύρες και το αραβικό κείμενο είναι γραμμένο σε μαύρα ή χρυσά με την ημισέληνο να είναι πράσινη ή λευκή.[1] Τετοιες σημαίες χρησιμοποιήθηκαν τις δεκαετίες του ' 50 και του ' 70.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Flag of the Arab League της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).