Σημαία της Ουάσιγκτον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Σημαία της Ουάσιγκτον
IFIS Equal.png

Η Σημαία της πολιτείας της Ουάσινγκτον αποτελείται από την κρατική Σφραγίδα (που φέρει μια εικόνα του Γεωργίου Ουάσινγκτον), το πεδίο με το σκούρο πράσινο και με το χρυσό περιθώριο είναι προαιρετικό. Είναι η μόνη σημαία αμερικανικής πολιτείας με έναν πεδίο πράσινου καθώς επίσης και η μόνη πολιτειακή σημαία με την εικόνα ενός Αμερικανού Προέδρου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σχέδιο υιοθετήθηκε το 1923, πριν από το οποίο η Ουάσιγκτον δεν είχε καμία επίσημη πολιτειακή σημαία. Τον 20ο αιώνα, οι κάτοικοι της δημιούργησαν μια μπλε στρατιωτική σημαία με το πρόσωπο του Προέδρου Ουάσιγκτον και με χρυσό φόντο σύμφωνα με τις πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της πολιτειακής γραμματείας της Ουάσιγκτον. Οι μετέπειτα ανεπίσημες σημαίες είναι παρόμοιες με τη σημερινή αλλά με αλλαγμένο το φόντο της πολιτειακής σφραγίδας από χρυσό σε πράσινο ή μοβ.

Αναπαραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επειδή η σφραγίδα πρέπει να ραφτεί και από τις δύο πλευρές, η σημαία είναι η δαπανηρότερη πολιτειακή σημαία των ΗΠΑ. Οι άνθρωποι που θέλουν να την κατασκευάσουν πρέπει να στείλουν δύο αντίγραφα της κατασκευής τους στο γραμματέα της Ουάσιγκτον. Εάν την εγκρίνει, ο γραμματέας θα στείλει ένα αντίγραφο της σημαίας πίσω στον κατασκευαστή του που τη χαρακτηρίζει ως "εγκεκριμένη" και θα κρατήσει άλλη στο αρχείο.[1]

Σύμφωνα με τον νόμο αυτής της πολιτείας (RCW 1.20.010), "η επίσημη σημαία της Ουάσιγκτον που πωλείται πρέπει να είναι κατασκευασμένη από σκούρο πράσινο μετάξι ή ύφασμα και να υπάρχει στο κέντρο της μια αναπαράσταση της σφραγίδας της Ουάσιγκτον που να είναι κεντημένη, και χρωματισμένη. Οι άκρες της σημαίας μπορούν ή όχι, να πλαισιωθούν. Το περιθώριο πρέπει να είναι χρυσό ή κίτρινο σύμφωνα με τη σκιά και τη σφραγίδα. Οι διαστάσεις της σημαίας μπορούν να ποικίλουν."

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]