Σημαία της Καρελο-Φινλανδικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Καρελο-Φινλανδική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία
(Καρελία)
Χρήση Αστική και Κρατική σημαία και σύμβολο
Αναλογία 1:2
Υιοθετήθηκε 3 Μαρτίου 1953.
Σχεδιασμός Μια απλή κόκκινη σημαία με ένα χρυσό σφυροδρέπανο με κόκκινο αστέρι με μπλε και πράσινες ρίγες στο κάτω μέρος
Σημαία από το 1940 έως το 1953
Χρήση Αστική και Κρατική σημαία και σύμβολο
Αναλογία 1:2
Υιοθετήθηκε 20 Ιανουαρίου 1947

Η σημαία της Καρελο-Φινλανδικής ΣΣΔ εγκρίθηκε από τη Καρελο-Φινλανδική ΣΣΔ στις 13 Μαρτίου 1953. ησημαία είναι παρόμοια με τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης αλλά με το μπλε (πλάτος 1/6) και το πράσινο (πλάτος 1/5) τοποθετούνται στο κάτω μέρος. Στην κορυφή της σημαίας υπάρχει ένα χρυσό σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι με χρυσό σύνορο. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την δασικών πόρων και το μπλε αντιπροσωπεύει την αφθονία των ποταμών και των λιμνών.[1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν από αυτό, η σημαία περιείχε ένα χρυσό σφυροδρέπανο στην επάνω αριστερή γωνία, και τους λατινικούς χαρακτήρες Karjalais-Suomalainen SNT (Karjalais-Suomalainen Sosialistinen Neuvostotasavalta) και την επιγραφή Карело-Финская ССР (Карело-Финская Советская Социалистическая Республика) παρακάτω σε χρυσή γραμματοσειρά sans-serif.

Μια πρόταση του 1947 περιείχε ακριβώς το ίδιο σχέδιο με τη σημαία που εγκρίθηκε το 1953, μαζί με τις συντομογραφίες K.-S. S. N. T. και К.-Ф.С.С.Р. σε χρυσή γραμματοσειρά sans-serif κάτω από το χρυσό σφυροδρέπανο. Η πρόταση επίσης περιείχε μια γραμμή με μαύρα στυλιζαρισμένα δέντρα στην μπλε γραμμή που θα την έκανε ξεχωριστή στις σημαίες των ΣΣΔ.

Όταν η Καρελο-Φινλανδική ΣΣΔ υποβιβάστηκε στο καθεστώς ΑΣΣΔ στις 16 Ιουλίου 1956, χρησιμοποιήθηκε σημαία της Ρωσικής ΣΟΣΔ αλλά με τις επιγραφές Карельская АССР ("Karel'skaya ASSR") και Karjalan ASN κάτω από το σφυροδρέπανο.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σημαία της Δημοκρατίας της Καρελίας

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]