Σημαία της Θουριγγίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αστική σημαία της Θουριγγίας.

Η σημαία της Θουριγγίας είναι ερυθρόλευκη και καθιερώθηκε με νόμο που υπερψήφισε το τοπικό Κοινοβούλιο το 1991. Οι αναλογίες της είναι 1:2 , ωστόσο χρησιμοποιείται πιο πολύ η σημαία με λόγο 3:5.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αστική σημαία (Landesflagge) είναι δίχρωμη. Αποτελείται από δύο ισοπαχείς οριζόντιες λωρίδες, εκ των οποίων η επάνω είναι λευκή και η κάτω κόκκινη.

Η κρατική σημαία (Landesdienstflagge) είναι πανομοιότυπη με την αστική, έχει όμως επιπρόσθετα το έμβλημα του κρατιδίου στο κέντρο της. Στο έμβλημα το κύριο στοιχείο είναι ένα λιοντάρι με χρυσό στέμμα σε φόντο μπλε, το οποίο είναι ελεύθερο και περιβάλλεται από οκτώ αστέρια.

Ιστορικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ερυθρόλευκη σημαία ήδη χρησιμοποιούνταν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Καθιερώθηκε αρχικά το 1921, καταργήθηκε το 1935, επανακαθιερώθηκε το 1946, καταργήθηκε ξανά το 1952 και τελικά καθιερώθηκε στις 11 Απριλίου του 1991. Τα χρώματα της σημαίας εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο του 1991.

Η κρατική σημαία με το έμβλημα επισημοποιήθηκε έπειτα από τον κανονισμό 44. Επίσημα έγινε σημαία των κυβερνητικών αρχών τον Απρίλιο του 1991. Εκτός από την οριζόντια, υπάρχει και κάθετη έκδοση της σημαίας αυτής.

Δες επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]