Σαχαλίν Γιούζνο Σαχαλίνσκ (χόκεϊ επί πάγου)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σαχαλίν
ΓήπεδοΚρίσταλ
ΧρώματαΓαλάζιο, Μπλε
         
ΠρωτάθλημαΠρωτάθλημα Ασίας
Ιστοσελίδαoneteamsakhalin.ru
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Εντός
Team colours
Team colours
Team colours
Team colours
Εκτός

Η Σαχαλίν Γιούζνο Σαχαλίνσκ (ρωσικά: «Сахалин» Южно-Сахалинск) είναι ομάδα χόκεϊ επί πάγου με έδρα το Γιούζνο Σαχαλίνσκ της νήσου Σαχαλίνης στη Ρωσία. Τα χρώματα της είναι το γαλάζιο και το μπλε. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου σωματείου «Σαχαλίν». Η ομάδα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου Ασίας από την περίοδο 2014/2015.[1] Διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο λεντόβομ ντβόρτσε Κρίσταλ, χωρητικότητας 1.300 θεατών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα χόκεϊ του συλλόγου συστάθηκε το 2014. Πριν αρχίσει να συμμετέχει σε επίσημους αγώνες, ονομαζόταν «Μορσκίγε λβι» (Морские львы, Θαλάσσια λιοντάρια). Ο πρώτος επίσημος αγώνας της ομάδας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου έναντι του συλλόγου χόκεϊ «Μπριάνσκ». Ο αγώνας έληξε με σκορ 5:1 υπέρ του συλλόγου Μπριάνσκ. Η πρώτη νίκη στην ιστορία του συλλόγου σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου επί της «Ριαζάν» με 6:3.[2] Η ομάδα μετονομάστηκε σε «Σαχαλίν» (Сахалин), καθώς αυτό είναι το όνομα που αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την περιφερειακή ταυτότητα της.[3] Το 2016 τερμάτισε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος Ασίας, ένα βήμα μακριά από ένα σημαντικό τρόπαιο. Το 2017, επανέλαβε αυτήν την επιτυχία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Asia League Ice Hockey, 2014-15 season, eliteprospects». Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2014. 
  2. «История хоккейного клуба». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουλίου 2017. 
  3. Смена названия не пошла на пользу сахалинской сборной по хоккею

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Сахалин (хоккейный клуб) της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα PSK Sakhalin της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).