Σαν Αντρές (Περού)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άποψη της παραλίας στο Σαν Ανδρές του Περού
Η γεωγραφική θέση της περιοχής

Το Σαν Αντρές (ισπανικά: San Andrés) είναι παραθαλάσσια περιοχή[1] που βρίσκεται στη μέση επαρχία Πίσκο στο Περού. Συνορεύει με τον Ειρηνικό Ωκεανό στα δυτικά, τις περιοχές Πίσκο και Τουπάκ Αμάρου Ίνκα στα βόρεια, την επαρχία Ίκα στα ανατολικά και την περιοχή Παράκας στα νότια.

Η περιοχή βρίσκεται στα 7 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η βασική απασχόληση των κατοίκων επικεντρώνεται στις θαλάσσιες δραστηριότητες, κυρίως στην αλιεία για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκους. Παρουσιάζει τοπογραφία επίπεδης γης και ανατολικά υπάρχουν υγρά εδάφη που αντιστοιχούν σε τμήμα της ερήμου. Ένας ψαράδικος όρμος βρίσκεται στην περιοχή και είναι γνωστή στο Περού για τα καλής ποιότητας ψάρια και οστρακοειδή και επίσης τροφοδοτεί το τοπικό, επαρχιακό, περιφερειακό επίπεδο και την πρωτεύουσα της χώρας.

Είναι μία περιοχή που έχει έντονο ελληνικό "χρώμα", αφού μέρος των κατοίκων της αποτελούν την 7η και 8η γενιά απογόνων από Έλληνες ναυτικούς που έζησαν εκεί, την περίοδο 1860-1880, και παντρεύτηκαν στο Σαν Αντρές.[2][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]