Σανγκχάι Σενχούα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Σαγκάη Σένχουα)
Σανγκχάι Σενχούα
Επίσημη ονομασία上海申花足球俱乐部
Ίδρυση1993
ΈδραΣαγκάη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
ΣτάδιοHongkou Football Stadium, Hongkou
ΙδιοκτήτηςGreenland Holdings Corp., Ltd.
ΠροπονητήςWu Jingui
ΠρωτάθλημαΚινεζική Σούπερ Λιγκ
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Σανγκχάι Σενχούα Φούτμπολ Κλαμπ[1], γνωστή και μόνο ως Σενχούα, είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, με έδρα τη Σαγκάη. Η ομάδα αγωνίζεται στην Α' Κατηγορία της Κίνας (Τσαϊνίζ Σόυπερ Λιγκ) και χρησιμοποιεί ως έδρα το Στάδιο Χονγκόου (Hongkou Football Stadium), χωρητικότητας 33.060 θεατών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1951. Έχει κερδίσει 2 πρωταθλήματα Α' Κατηγορίας, το 1995 και το 2003, 1 Κύπελλο το 1998 και 3 Σούπερ Καπ, το 1995, το 1998 και το 2001. Επιπρόσθετα, και ένα Κύπελλο Ανατολικής Ασίας (Κύπελλο Πρωταθλητριών Α3), το 2007.

Παλαιότερα είχε την ονομασία Σανγκχάι Σενχούα. Στις 6 Φεβρουαρίου 2014, η ονομασία του συλλόγου άλλαξε σε Σανγκχάι Γκρίνλαντ ΦΚ, ομάδα Σανγκχάι Γκρίνλαντ Σενχούα (Shanghai Greenland FC, Shanghai Greenland Shenhua team), λόγω του νέου χορηγού της ομάδας, της εταιρίας Γκρίνλαντ Χόλντινγ Γκρουπ Κόμπανι Λίμιτιντ (Greenland Holding Group Company Limited).[2]

Το 2021, η Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λάνσαρε την καμπάνια του "ουδέτερου ονόματος", απαιτώντας από τους συλλόγους να έχουν ένα όνομα που δεν αναφέρει χορηγούς, και έτσι δημιουργήθηκε η Σανγκχάι Σενχούα Φούτμπολ Κλαμπ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Περιμένουν πρόταση για τον Γιάννου Αρχειοθετήθηκε 2017-07-26 στο Wayback Machine. novasports.gr
  2. «绿地宣布接手申花 朱骏时代宣告终结». sports.163.com. 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Shanghai Shenhua F.C. της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).