Σίλβι Μάις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σίλβι Μάις
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13 Απριλίου 1978
Ύψος158 cm Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
ΕργοδότηςRTL
Οικογένεια
ΣύζυγοςΡάφαελ Φαν ντερ Φάαρτ (2005–2013)
Niclas Castello (2020–2023)
ΤέκναDamian van der Vaart
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσειςβραβείο της Βαυαρικής Τηλεόρασης (2012)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Σίλβι Φρανσουάζ Μάις (γεννημένη στις 13 Απριλίου 1978) είναι Ολλανδή τηλεοπτική προσωπικότητα και μοντέλο με καταγωγή από την Ινδονησία (Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες). Είναι δημοφιλής και στη Γερμανία, στην οποία εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ολλανδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σίλβι Μάις αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βραβάντης (ολλανδικά: Hogeschool West-Brabant). Όταν έφτασε τα 18 έτη της ηλικίας της, αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μοντέλο και συμμετείχε σε δοκιμαστικά. Συμμετείχε σε προγράμματα στον τηλεοπτικό σταθμό FoxKids και στο μουσικό σταθμό TMF.. Παρουσίασε διάφορες εκδηλώσεις και προγράμματα στο TMF, όπως η παρουσίαση των ετήσιων βραβείων TMF και πήρε συνέντευξη από καλλιτέχνες όπως η Μπρίτνι Σπίαρς και η Κάιλι Μινόγκ. Εισήγαγε επίσης τη σειρά κοσμημάτων Pure by Sylvie στην ολλανδική αγορά.

Το 2003 ψηφίστηκε ως η πιο σέξι γυναίκα της Ολλανδίας το 2003 και σύντομα άρχισε μια σχέση με τον ποδοσφαιριστή του Άγιαξ Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ. Λόγω εν μέρει της φήμης που είχε αποκτήσει από την προσωπική της σταδιοδρομία, σύντομα το ζευγάρι Μάις-φαν ντερ Φάαρτ έγινε η δημοφιλέστερη γυναίκα ποδοσφαιριστή της Ολλανδίας. Η φήμη τους μεγάλωσε μετά το γάμο τους στις 10 Ιουνίου 2005 ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά από το SBS6, ένα ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι, με την εκπομπή να πετυχαίνει μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης στην Ολλανδία. Η Σίλβι απέκτησε το επώνυμο του φαν ντερ Φάαρτ.

Γερμανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ο φαν ντερ Φάαρτ υπέγραψε με τη Χάμπουργκερ ΣΦ, το ζευγάρι μετακόμισε στη Γερμανία. Αφού ο σύζυγος της υπέγραψε ύστερα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο φαν ντερ Φάαρτ μετακόμισε στην Ισπανία. Μεταξύ 2008 και 2011, ήταν κριτής στο Das Supertalent, τη γερμανική εκδοχή του τηλεοπτικού προγράμματος "Έχεις Ταλέντο". Το 2010 πήρε μέρος στην τρίτη σεζόν του Γερμανικού προγράμματος Let's Dance. Στις 17 Απριλίου 2010, η Μάις αντικατέστησε την κριτή του Deutschland sucht den Superstar (= η Γερμανία ψάχνει έναν υπεραστέρα -ή σουπερστάρ), Νίνα Άιχινγκερ, για τον τελικό της 7ης σεζόν, αφού η τελευταία είχε κολλήσει στο Λος Άντζελες μετά από περιορισμούς πτήσης ως αποτέλεσμα των εκρήξεων του Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ το 2010. Από το 2011 και 2017 η Μάις παρουσίασε την εκπομπή Let's Dance μαζί με τον Ντάνιελ Χάρτβιχ. Το 2018 αντικαταστάθηκε από την πρώην συμμετέχουσα Βικτόρα Σβαρόφσκι και αντ 'αυτού επέστρεψε στο Das Supertalent ως κριτής. Ακολουθώντας τα βήματα διάσημων διασκεδαστών, όπως οι Γιοχάνες Χίστερς και Ρούντι Καρέλ, η Μάις είναι μία από τις πιο επιτυχημένες προσωπικότητες ολλανδικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Sylvie Meis στο Wikimedia Commons