Σίζαρ (Ο Πλανήτης των Πιθήκων)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σίζαρ
Αρχείο:Caesar Planet of the Apes.jpg
Πρώτη εμφάνισηΑπόδραση από τον Πλανήτη των Πιθήκων (1971)
Τελευταία εμφάνισηΟ Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση (2017)
Δημιουργήθηκε απόΠολ Ντεν
Ενσαρκώθηκε απόΡόντι ΜακΝτόουαλ (1971–1973)
Άντι Σέρκις (2011–2017)
Πληροφορίες χαρακτήρα
ΕίδοςΧιμπαντζής

Ο Σίζαρ είναι πλασματικός χαρακτήρας στο franchise Ο Πλανήτης των Πιθήκων. Είναι ο ηγέτης των πιθήκων στην αρχική και στην επανεκκινημένη σειρά ταινιών. Τον υποδύεται ο Ρόντι ΜακΝτόουαλ στις ταινίες Η Κατάκτηση του Πλανήτη των Πιθήκων (1971) και Μάχη για τον Πλανήτη των Πιθήκων (1973) και ο Άντι Σέρκις στις ταινίες Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση (2011), Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή (2014) και Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση (2017).

Ο Σίζαρ είναι ένας εξελιγμένος χιμπατζής που ηγείται τον στρατό των πιθήκων ενώ είναι ταυτόχρονα ο βασιλιάς τους και ο πατριάρχης της βασιλικής οικογένειας. Στην αρχική σειρά ταινιών, ο Σίζαρ είναι ο βιολογικός γιος του Κορνήλιου και της Ζίρα, ο θετός γιος του Αρμάντο, ο σύζηγος της Λίζα και ο πατέρας του Κορνήλιου του 2ου. Στην σειρά κόμικς, ο Σίζαρ είναι και πάλι ο γιος του Κορνήλιου και της Ζίρα, αλλά και ο θετός αδελφός του Ταρζάν.[1] Στην επανεκκινημένη σειρά ταινιών, ο Σίζαρ είναι ο γιος των Άλφα και Μπράιτ Άις. Μετά από τον θάνατο των γονιών του, υιοθετείται από τους Γουίλ Ρόντμαν και Κάρολαϊν Αράνχα. Όταν όμως επιτίθεται σε έναν από τους γείτονές του, κλειδώνεται σε ένα κλουβί.

Ο Σίζαρ αργότερα καταφέρνει να πάρει όλους τους φυλακισμένους πιθήκους στο μέρος του και μαζί δραπετεύουν, διαδίδοντας τον ιό ALZ-113, που είναι επικίνδυνος στους ανθρώπους αλλά όχι στους πιθήκους. Οι πίθηκοι γίνονται πιο έξυπνοι και δημιουργούν μια κοινωνία υπό την ηγεσία του Σίζαρ. Παρόλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουν τους επιζώντες ανθρώπους, οι οποίοι ήρθαν κοντά στην εξαφάνιση μετά από τον ιό.[2][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Tarzan on the Planet of the Apes #1 Review Roundup». www.darkhorse.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024. 
  2. «National Geographic Society Newsroom». National Geographic Society Newsroom (στα Αγγλικά). 7 Φεβρουαρίου 2024. Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024. 
  3. Goldberg, Matt (14 Ιουλίου 2017). «War for the Planet of the Apes Ending Explained». Collider (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024.