Ρωσικές Αεροδιαστημικές Αμυντικές Δυνάμεις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αεροδιαστημικές Αμυντικές Δυνάμεις
Μείζον έμβλημα των αεροδιαστημικών δυνάμεων
Ενεργό2011–2015
Χώρα Ρωσία
ΠίστηΥπουργείο Άμυνας

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Αμυντικές Δυνάμεις (ρωσικά: Войска воздушно-космической обороны) ήταν κλάδος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υπεύθυνος για την αεροδιαστημική άμυνα και τη λειτουργία των ρωσικών στρατιωτικών δορυφόρων και του Κοσμοδρομίου του Πλεσέτσκ. Συγκρoτήθηκαν την 1η Δεκεμβρίου του 2011 και αντικατέστησαν τις Ρωσικές Διαστημικές Δυνάμεις.[1]

Ο πρώτος διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Αμυντικών Δυνάμεων ήταν ο γενικός συνταγματάρχης Ολέγκ Οσταπένκο, ο οποίος προήχθη σε αναπληρωτή υπουργό Άμυνας το Νοέμβριο του 2012. Στις 24 Δεκεμβρίου του 2012, Αλεξάντρ Γκολόφκο διορίστηκε νέος διοικητής.

Από την 1η Αυγούστου του 2015 η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Αμυντικές Δυνάμεις συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.[2][3] Τα καθήκοντα Ρωσικών Αεροδιαστημικών Αμυντικών Δυνάμεων έχουν αναλάβει ουσιαστικά πλέον οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Russian Aerospace Defence Forces της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).