Ρουαγιάλ Εξέλ Μουσκρόν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Royal Excel Mouscron
Επίσημη ονομασίαRoyal Excel Mouscron
Σύντομο όνομαREM
Προσωνύμιο'Les Hurlus'
Ίδρυση1922, πριν 102 έτη (1922)
as RRC Péruwelz
Διάλυση2022
ΈδραΜουσκρόν, Βέλγιο[1]
ΣτάδιοStade Le Canonnier, Μουσκρόν
ΙδιοκτήτηςLatimer International Limited[2]
ΠρόεδροςPatrick Declerck
ΠροπονητήςBernd Storck
ΠρωτάθλημαBelgian First Division A
Ιστότοποςhttp://www.excel-foot.be/
Πρώτη εμφάνιση
Τρίτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube

Η Ρουαγιάλ Εξέλ Μουσκρόν (Royal Excel Mouscron), ευρέως γνωστή ως Μουσκρόν, είναι ένα βελγικός επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα τη Μουσκρόν, η οποίο αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βελγίου.

Η ομάδα σχηματίστηκε ως Ρουαγιάλ Μουσκρόν-Πέρουβελζ την άνοιξη του 2010, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ της πτωχευμένης Ρουαγιάλ Εξελσιόρ Μουσκρόν και της Πέρουβελζ. Το τωρινό της όνομα εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2016.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την εκκαθάριση και τη διάλυση της Ρουαγιάλ Εξελσιόρ Μουσκρόν, της οποίας ο αριθμός εγγραφής αφαιρέθηκε από τη Βασιλική Βελγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η πόλη της Μουσκρόν άρχισε διαπραγματεύσεις με τους διοικούντες της Πέρουβελτζ για μία πιθανή συγχώνευση. Μετά από αρκετές εβδομάδες δισταγμού και αβεβαιότητας, επιτεύχθηκε συμφωνία. Η συμφωνία υπογράφηκε επίσημα και ανακοινώθηκε στις 11 Μαρτίου 2010. Χρέη ύψους περίπου 100.000 ευρώ στο όνομα της Πέρουβελζ εκκαθαρίστηκαν, ενώ η πόλη συμφώνησε να διατηρήσει το προπονητικό κέντρο γνωστό ως Futurosport. Η νέα συγχωνευθείσα ομάδα, Ρουαγιάλ Μουσκρόν-Πέρουβελζ, πήρε την ιστορία της Πέρουβελζ, λαμβάνοντας τον αριθμό μητρώου 216 και κρατώντας το κόκκινο και το μπλε ως κύρια χρώματα της.[3] Την πρώτη της σεζόν, συμμετείχε στην 4η Κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου. Μετά από μια δυναμική σεζόν, κέρδισε την άνοδο στην 3η Κατηγορία για τη σεζόν 2011-12. Είχαν φθάσει στο 6ο γύρο του Κυπέλλου Βελγίου 2011-12, προτού χάσουν στα πέναλτι με 4-3 από τη Μπέρσχοτ της 1ης Κατηγορίας. Τελικά, τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και έτσι ανέβηκε στη Β' Κατηγορία. Την επόμενη σεζόν, τερμάτισε στη 2η θέση και προκρίθηκε για τα πλέι οφ ανόδου, όπου τελικά έχασε. Στα πλέι οφ ανόδου του 2014, στα οποία προκρίθηκε τερματίζοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος, ικανοποίησε και κέρδισε την άνοδο στην 1η Κατηγορία Βελγίου για πρώτη φορά στην ιστορία της, φέρνοντας πίσω στην πόλη της Μουσκρόν αγώνες κορυφαίας κατηγορίας ύστερα από 5 χρόνια απουσίας. Το 2016, το όνομα του συλλόγου άλλαξε σε Ρουαγιάλ Εξέλ Μουσκρόν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 0825375374.
  2. Malta Today: Belgian football club bought by Malta-registered company for €10
  3. «Ιστορία του Royal Mouscron-Péruwelz». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]