Πρότυπο σκάφος Νηογνωμόνων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Πρότυπο σκαφος Νηογνωμόνων ή Πρότυπο πλοίο είναι ένα σχεδιαστικό πρότυπο που λαμβάνεται υπόψη ως μονάδα σύγκρισης στη ναυπήγηση πλοίων.

Συγκεκριμένα με αυτό προσδιορίζονται η καμπύλη σιμότητας, η καμπύλη καταστρώματος καθώς και ο καθορισμός του ύψους εξάλων του υπό ναυπήγηση πλοίου ή σε περίπτωση μετασκευής ή επί οποιασδήποτε αναγκαίας τροποποίησης κατόπιν νέας ναυπηγικής επιθεώρησης.
Στο πρότυπο σκάφος η καμπύλη καταστρώματος είναι μια παραβολική γραμμή της οποίας ο άξονας συμμετρίας συμπίπτει με την κεντρική γραμμή του σκάφους, ενώ το βέλος καταστρώματος (camber), (δηλαδή το ύψος του κυρτώματος), στη μέση τομή του σκάφους είναι ίσo προς το 1/50 του πλάτους του νομέα. Η παραβολή αυτή, ολισθαίνουσα κατά μήκος του σκάφους, τόσο από το μέσον προς τη πλώρη, όσο και από το μέσον του πλοίου προς τη πρύμνη, διατηρώντας πάντα τον άξονα συμμετρίας στη κεντρική γραμμή, δημιουργεί το σχήμα του κυρίου καταστρώματος.

Η καμπύλη σιμότητας κατ΄ αυτό τον τρόπο απαρτίζεται από δύο παραβολές, μια για το πρωραίο τμήμα και μια για το πρυμναίο οι οποίες και τελικά έχουν κοινό άξονα συμμετρίας και κοινή κορυφή επί της μέσης καθέτου του σκάφους με τις ακόλουθες συντεταγμένες:

Τα στοιχεία δίδονται από πρυμναία (ΠΜ) κάθετο προς πρωραία (ΠΡ) κάθετο.

Στη Πρυμαία κάθετο ορίζεται σιμότητα = 8,33 L + 254 mm
Στο 1/6 L από ΠΜ καθέτου, η σιμότητα = 3,70 L + 113 mm
Στο 1/3 L από ΠΜ καθέτου, η σιμότητα = 0,92 L + 28,25 mm
Στο 1/2 L, η σιμότητα = 0
Στο 1/3 L από ΠΡ καθέτου, η σιμότητα = 1,85 L + 56,50 mm
Στο 1/6 L από ΠΡ καθέτου, η σιμότητα = 7,40 L + 226 και
Στη Πρωραία κάθετο ορίζεται σιμότητα = 16,66 L + 508 mm, δηλαδή διπλάσια της πρυμναίας.