Πρότυπο:Notif

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πρότυπο:Ping)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

@Example:

Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [εκκαθάριση]

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο αυτό δημιουργεί μια notification σε έναν ή περισσότερους εγγεγραμένους χρήστες που απαντάτε σε μια συζήτηση. Είναι ένα υποκατάστατο του προτύπου {{απάντηση}}. Λειτουργεί σε οποιαδήποτε σελίδα συζήτησης ή άλλον ονοματοχώρο στη Βικιπαίδεια.

Το πρότυπο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις συζητήσεις που έχουν τη μορφή νήματος, προκειμένου να υποδείξουν σε τίνος χρήστη σχόλιο αναφέρονται. Αν νιώθετε ότι αυτό το πρότυπο προσωποποιεί χωρίς να είναι απαραίτητο τη συζήτηση, μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο {{απάντηση}} στη σελίδα συζήτησης του χρήστη για να δηλώσετε ότι έχετε αφήσει απάντηση για σε σχόλιο. Οι διευθύνσεις IP ειδοποιούνται μόνο εάν γράψετε στη σελίδα συζήτησης τους.

Σημειώστε ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνετε χρήση αυτού του προτύπου κάνετε ping στο χρήστη αν ήδη βάζετε σύνδεσμο προς το όνομα χρήστη μέσα στο απαντητικό σας κείμενο, ούτε είναι απαραίτητο όταν γράφετε στη δική του σελίδα συζήτησης.

Η επεξεργασία που προσθέτει αυτό το πρότυπο πρέπει να υπογραφεί με νέες περισπωμένες υπογραφής τουλάχιστον, διαφορετικά η ειδοποίηση/-σεις δεν θα λειτουργήσει/-σουν. Δείτε en:Wikipedia:Notifications και mw:Help:Echo#Technical details για περισσότερες πληροφορίες.

Μοναδικός παραλήπτης[επεξεργασία κώδικα]

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω συντακτικό:

{{Notif|Username}} Κείμενο μηνύματος. ~~~~

Για παράδειγμα, "{{Notif|Jimbo Wales}}" δημιουργεί το "@Jimbo Wales:".

Το σχόλιο θα πρέπει να υπογράφεται και να ανήκει σε κάποια ενότητα έτσι ώστε να λειτουργήσει η ειδοποίηση.

Δείτε περισσότερα[επεξεργασία κώδικα]