Πρότυπο:Mono/τεκμηρίωση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

{{mono|κείμενο για μορφοποίηση εδώ}}

αποδίδεται ως:

κείμενο για μορφοποίηση εδώ


Αυτό το πρότυπο προορίζεται για τη μορφοποίηση σύντομων τμημάτων περιεχομένου (η μόνη παράμετρος) ως μονοδιάστατο (μη αναλογικό) κείμενο. Είναι απλώς μια γρήγορη συντομογραφία για τον απαραίτητο κώδικα CSS . Είναι μια αντικατάσταση του <tt>...</tt>, το οποίο είναι ένα απαρχαιωμένο στοιχείο στην HTML5.

Αυτό το πρότυπο θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν το περιεχόμενο αποδίδεται σε μονοδιάστατο κείμενο για καθαρά στιλιστικούς/εμφανιστικούς λόγους, όπου αυτή η εμφάνιση δεν έχει ιδιαίτερη σημασιολογική σημασία.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να υποδείξει πληροφορίες με αυτές τις σημασιολογίες:

  • τον πηγαίο κώδικα, χρησιμοποιήστε το {{κώδικας}} ή <code>...</code> αντ' αυτού
  • μεταβλητές ή μεταβλητή εισαγωγή, χρησιμοποιήστε{{μετ}} ή <var>...</var> αντ' αυτού
  • εισαγωγή πληκτρολογίου, χρησιμοποιήστε το <kbd>...</kbd> αντ' αυτού
  • δείγμα εξόδου, χρησιμοποιήστε το <samp>...</samp> αντ' αυτού

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σήμανση πολλών παραγράφων, ενοτήτων ή άλλων στοιχείων μπλοκ, καθώς χρησιμοποιεί το <span>...</span>, το οποίο είναι ένα στοιχείο γραμμής. Χρησιμοποιήστε τα <pre>...</pre> για πολλά μπλοκ κειμένου ή χρησιμοποιήστε πολλαπλές εμφανίσεις του {{Mono}} για κάθε μεμονωμένη γραμμή.

Όταν το περιεχόμενο τελειώνει με ένα μόνο σγουρό άγκιστρο κλεισίματος ( }), το περιεχόμενο θα πρέπει να ακολουθείται από <nowiki/>, για παράδειγμα, για σήμανση {foo} χρησιμοποιήστε {{mono|{foo}<nowiki/>}} or {{mono|<nowiki>{foo}</nowiki>}}.

If the content contains pipe characters (|) not surrounded by <nowiki>...</nowiki>, they must be escaped with &#124; or {{!}}.

Εάν το περιεχόμενο περιέχει χαρακτήρες σωλήνα(|) που δεν περικλείονται από <nowiki>...</nowiki>, πρέπει να γίνει διαφυγεί με &#124; ή {{!}}.

Παράμετροι[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν μία παράμετρος:

|1= ή ανώνυμη
Το περιεχόμενο για μορφοποίηση ως μονοδιάστημα. Εάν το περιεχόμενο περιέχει χαρακτήρα =, η παράμετρος πρέπει να αριθμηθεί διαφορετικά το πρότυπο θα σπάσει. (Η παράμετρος δεν χρειάζεται να αριθμηθεί εάν ο χαρακτήρας = περιβάλλεται από <nowiki>...</nowiki>, ή εάν έχει διαγραφεί ως &#61;.) Για συμβατότητα προς τα πίσω με ένα παλιό, συγχωνευμένο πρότυπο, αυτή η παράμετρος μπορεί επίσης να ονομάζεται |2=.

TemplateData[επεξεργασία κώδικα]

Μορφοποιεί μικρά κομμάτια περιεχομένου ως κείμενο μονού διαστήματος.

Παράμετροι προτύπου

Αυτό το πρότυπο προτιμά εντός γραμμής μορφοποίηση των παραμέτρων.

ΠαράμετροςΠεριγραφήΤύποςΚατάσταση
Περιεχόμενο1 2

Το περιεχόμενο που θα μορφοποιηθεί ως μονοδιάστατο.

Γραμμήυποχρεωτικό

Δείτε επίσης[επεξεργασία κώδικα]

{{Κώδικας}} {{Μετ}}