Πρότυπο:Χωρίς παραπομπές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [εκκαθάριση]

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο {{χωρίς παραπομπές}} χρησιμοποιείται για να επισημάνει ότι παρόλο που ένα λήμμα έχει πηγές, δεν υπάρχουν παραπομπές προς αυτές τις πηγές μέσα στο κείμενο, ώστε να είναι εύκολη η επαλήθευση των ισχυρισμών. Το πρότυπο αρχειοθετεί τα λήμματα ώστε η βελτίωσή τους από τους χρήστες να είναι ευκολότερη. Όταν πλέον στο λήμμα έχουν παρατεθεί οι κατάλληλες παραπομπές, το πρότυπο μπορεί να αφαιρεθεί από οποιονδήποτε χρήστη.

Το πρότυπο αυτό πρέπει να τοποθετείται στο πάνω μέρος της σελίδας του λήμματος πάνω από όλα τα άλλα πρότυπα, αν υπάρχουν, όπως π.χ. πρότυπα για άλλες χρήσεις του ονόματος, ή πρότυπα για συντεταγμένες ή λεζάντες πληροφοριών.

Τοποθετείτε το πρότυπο, όπως στο παράδειγμα που ακολουθεί σύμφωνα με την σημερινή ημερομηνία, με την ημέρα στην αρχή, έπειτα τον μήνα και στο τέλος το έτος, δηλαδή: {{χωρίς παραπομπές|15|12|2017}}

Το πρότυπο αυτό πρέπει να τοποθετείται στο πάνω μέρος της σελίδας του λήμματος πάνω από όλα τα άλλα πρότυπα, αν υπάρχουν, όπως π.χ. πρότυπα για άλλες χρήσεις του ονόματος, ή πρότυπα για συντεταγμένες ή λεζάντες πληροφοριών.Το πρότυπο αρχειοθετούνται και να επισημαίνονται οι ελλείψεις που παρουσιάζει ένα λήμμα, έτσι ώστε οι υπόλοιποι χρήστες της βικιπαίδειας να το βελτιώσουν στο μέλλον. Εφόσον πια το λήμμα, μετά τις προσθήκες και τις απαραίτητες αλλαγές, δεν παρουσιάζει αυτές τις ελλείψεις, το πρότυπο μπορεί να αφαιρεθεί από οποιονδήποτε χρήστη.

Προσοχή[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο δεν χρησιμοποιείται σε λήμματα που δεν περιέχουν καν πηγές. Για αυτήν την περίπτωση δείτε το πρότυπο {{πηγές}}.

Δείτε επίσης[επεξεργασία κώδικα]

Σήμανση λήμματος για έλλειψη παραπομπών. Τοποθετείται σε λήμματα που μπορεί να αναφέρουν κάποιες πηγές αλλά απουσιάζουν παραπομπές/υποσημειώσεις από επίμαχα σημεία του κειμένου. Δεν χρειάζεται να πειράξετε τις παραμέτρους: Θα προσθέσουν αυτόματα την τρέχουσα ημερομηνία σήμανσης του λήμματος.

Παράμετροι προτύπου

Παράμετρος Περιγραφή Τύπος Κατάσταση
Ημέρα του μήνα 1

χωρίς περιγραφή

Προεπιλεγμένο
άδειο
Παράδειγμα
άδειο
Auto value
{{subst:CURRENTDAY2}}
Αριθμός προτεινόμενο
Μήνας 2

χωρίς περιγραφή

Προεπιλεγμένο
άδειο
Παράδειγμα
άδειο
Auto value
{{subst:CURRENTMONTH}}
Αριθμός προτεινόμενο
Έτος 3

χωρίς περιγραφή

Προεπιλεγμένο
άδειο
Παράδειγμα
άδειο
Auto value
{{subst:CURRENTYEAR}}
Αριθμός προτεινόμενο