Πρότυπο:Χωρίς παραπομπές

Μόνιμα ημιπροστατευμένο πρότυπο
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [εκκαθάριση]

Χρήση

Το πρότυπο {{χωρίς παραπομπές}} χρησιμοποιείται για να επισημάνει ότι, παρ' όλο που ένα λήμμα έχει πηγές, δεν υπάρχουν παραπομπές προς αυτές τις πηγές μέσα στο κείμενο, ώστε να είναι εύκολη η επαλήθευση των ισχυρισμών. Το πρότυπο αρχειοθετεί τα λήμματα, ώστε η βελτίωσή τους από τους χρήστες να είναι ευκολότερη. Όταν πλέον στο λήμμα έχουν παρατεθεί οι κατάλληλες παραπομπές, το πρότυπο μπορεί να αφαιρεθεί από οποιονδήποτε χρήστη.

Το πρότυπο αυτό πρέπει να τοποθετείται στο πάνω μέρος της σελίδας του λήμματος πάνω από όλα τα άλλα πρότυπα, αν υπάρχουν, όπως π.χ. πρότυπα για άλλες χρήσεις του ονόματος ή πρότυπα για συντεταγμένες ή λεζάντες πληροφοριών.

Τοποθετείτε το πρότυπο όπως στο παράδειγμα που ακολουθεί σύμφωνα με τη σημερινή ημερομηνία, με την ημέρα στην αρχή, έπειτα τον μήνα και στο τέλος το έτος, δηλαδή: {{χωρίς παραπομπές|25|02|2024}}

Τα πρότυπα αρχειοθετούνται για να επισημαίνονται οι ελλείψεις που παρουσιάζει ένα λήμμα, έτσι ώστε οι υπόλοιποι χρήστες της Βικιπαίδειας να το βελτιώσουν στο μέλλον.

Προσοχή

Το πρότυπο δεν χρησιμοποιείται σε λήμματα που δεν περιέχουν καν πηγές. Για αυτή την περίπτωση δείτε το πρότυπο {{πηγές}}.

Δείτε επίσης

TemplateData

Σήμανση λήμματος για έλλειψη παραπομπών. Τοποθετείται σε λήμματα που μπορεί να αναφέρουν κάποιες πηγές αλλά απουσιάζουν παραπομπές/υποσημειώσεις από επίμαχα σημεία του κειμένου. Δεν χρειάζεται να πειράξετε τις παραμέτρους: Θα προσθέσουν αυτόματα την τρέχουσα ημερομηνία σήμανσης του λήμματος.

Παράμετροι προτύπου[Διαχείριση TemplateData]

Αυτό το πρότυπο προτιμά εντός γραμμής μορφοποίηση των παραμέτρων.

ΠαράμετροςΠεριγραφήΤύποςΚατάσταση
ημέρα1

Η ημερομηνία τοποθέτησης της σήμανσης

Παράδειγμα
14
Αυτόματη τιμή
{{subst:CURRENTDAY2}}
Αριθμόςπροτεινόμενο
μήνας2

Ο μήνας τοποθέτησης της σήμανσης

Παράδειγμα
02
Αυτόματη τιμή
{{subst:CURRENTMONTH}}
Αριθμόςπροτεινόμενο
έτος3

Το έτος τοποθέτησης της σήμανσης

Παράδειγμα
2020
Αυτόματη τιμή
{{subst:CURRENTYEAR}}
Αριθμόςπροτεινόμενο