Πρότυπο:ΛεκτικόΒάσειΙδιότηταςΦύλου/τεκμηρίωση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το πρότυπο αυτό επιστρέφει ένα από τα λεκτικά που έχουν παρασχθεό σαν ορίσματα, με βάση την ιδιότητα φύλου P21 του αντικειμένου Wikidata με το οποίο είναι συνδεδεμένο η σελίδα στην οποίο ενσωματώνεται.

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο δέχεται τέσσερεις παραμέτρους. Κάθε μία από αυτές είναι προαιρετική, αλλά δεν έχει νόημα η χρήση του χωρίς έστω μία από τις τρεις πρώτες

Οι παράμετροι αρσενικό και θηλυκό παρέχουν τα λεκτικά που αντιστοιχούν στα φύλα αυτά, και η παράμετρος προκαθορισμένο το λεκτικό που θα επιστραφεί αν το φύλο είναι άλλο από αρσενικό ή θηλυκό, ή αν δεν υπάρχει η ιδιότητα του φύλου. Επίσης το προκαθορισμένο θα επιστραφεί και όταν το αντικείμενο wikidata έχει ιδιότητα φύλου αρσενικό ή θηλυκό, αλλά το πρότυπο έχει κληθεί χωρίς την αντίστοιχη παράμετρο.

Η παράμετρος αναγνωριστικό, και το συνώνυμό της id, επιτρέπει τον προσδιορισμό του αντικειμένου wikidata ώστε το πρότυπο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός σελίδων λημμάτων (σελίδες συζήτησης) ή σε σύνθετα σενάρια π.χ. για τον ή την σύζυγο του αντικειμένου του λήμματος.

Δείτε επίσης[επεξεργασία κώδικα]