Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής περιόδου πρωταθλήματοςWikidata

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περίοδος
Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [εκκαθάριση]

Το Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής περιόδου πρωταθλήματος εμφανίζει συνοπτικά τα στοιχεία της ποδοσφαιρικής περιόδου πρωταθλήματος.

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Το Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής περιόδου πρωταθλήματοςWikidata αντλεί πληροφορίες από τα Wikidata. Για να προβάλλετε μόνο τις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί, πληκτρολογήστε {{Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής περιόδου πρωταθλήματοςWikidata}} στην αρχή του λήμματος της ποδοσφαιρικής περιόδου πρωταθλήματος.

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία, χρησιμοποιείστε τις αντίστοιχες παραμέτρους, όπως φαίνονται παρακάτω. Προσθέστε μόνο τις παραμέτρους που χρειάζεστε. Αν χρησιμοποιήσετε παράμετρο για την οποία υπάρχουν πληροφορίες στα Wikidata τότε θα εμφανιστούν οι πληροφορίες που εσείς θα έχετε προσθέσει.

Τα λογότυπα των πρωταθλημάτων δεν υπάρχουν ως σύνδεσμοι στα Wikidata (αφού δεν υπάρχουν στα Wikimedia Commons λόγω πνευματικών δικαιωμάτων) και έτσι δεν εισάγονται αυτόματα. Εισάγονται χειροκίνητα στην Ελληνική Βικιπαίδεια με βάση την Βικιπαίδεια:Εύλογη χρήση. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις που στα Wikimedia Commons υπάρχουν αντίγραφα των λογότυπων αυτών. Στην περίπτωση αυτή εισάγονται αυτόματα με το πρότυπο, εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί η παράμετρος «εικόνα» και εφόσον έχει προστεθεί η σχετική εικόνα στη σελίδα του πρωταθλήματος στα Wikidata.

Αν σε μια ιδιότητα των Wikidata υπάρχουν περισσότερες από μία τιμές, τότε εμφανίζεται αυτή που έχει δηλωθεί ως «προτιμώμενη βαθμίδα». Διαφορετικά εμφανίζονται όλες.

Όλες οι παράμετροι του προτύπου είναι προαιρετικές. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εμφανίζονται οι παραπομπές που προέρχονται από τα Wikidata, προσθέστε |noref = true.

Ιδιότητες που συμπληρώνονται στα Wikidata και οι αντίστοιχες παράμετροι στο πρότυπο:

Ιδιότητες Wikidata Παράμετρος προτύπου Επεξήγηση
σύντομο όνομα διοργάνωση Εμφανίζεται η σύντομη ονομασία της διοργάνωσης. Στα Wikidata είναι υποχρεωτικός ο προσδιορισμός της γλώσσας κατά την εισαγωγή σύντομης ονομασίας. Το πρότυπο εμφανίζει μόνο τη σύντομη ονομασία που είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα. Αν δεν είναι συμπληρωμένη, εμφανίζεται η ελληνική ετικέτα του αντικειμένου στα Wikidata.
λογότυπο εικόνα Η εικόνα αφορά κυρίως το λογότυπο του πρωταθλήματος (μέσω της Βικιπαίδειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλη εικόνα και όχι το λογότυπο). Τα λογότυπα των πρωταθλημάτων δεν υπάρχουν ως σύνδεσμοι στα Wikidata (αφού δεν υπάρχουν στα Wikimedia Commons λόγω πνευματικών δικαιωμάτων) και έτσι δεν εισάγονται αυτόματα. Εισάγονται χειροκίνητα στην Ελληνική Βικιπαίδεια με βάση την Βικιπαίδεια:Εύλογη χρήση. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις που στα Wikimedia Commons υπάρχουν αντίγραφα των λογότυπων των πρωταθλημάτων αυτών. Στην περίπτωση αυτή εισάγονται αυτόματα με το πρότυπο, εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί η παράμετρος εικόνα και εφόσον έχει προστεθεί η σχετική εικόνα στη σελίδα του πρωταθλήματος στα Wikidata.
περιγραφή εικόνας λεζάντα Η λεζάντα της εικόνας. Αν η εικόνα είναι το λογότυπο του πρωταθλήματος να αναγράφεται «Το λογότυπο του πρωταθλήματος» με καταχώρηση την ελληνική γλώσσα. Στα Wikidata είναι υποχρεωτικός ο προσδιορισμός της γλώσσας κατά την εισαγωγή της περιγραφής της εικόνας. Το πρότυπο εμφανίζει μόνο την περιγραφή που είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα. Η λεζάντα εμφανίζεται μόνο αν υπάρχει εικόνα.
αθλητική περίοδος του/της πρωτάθλημα Η διοργάνωση της οποίας η ποδοσφαιρική περίοδος πρωταθλήματος αποτελεί περίοδος (π.χ. η Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Κύπρου 2016-17 αποτελεί περίοδο της Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Κύπρου). Αν στο αντικείμενο της διοργάνωσης υπάρχει συμπληρωμένη η σύντομη ονομασία, εμφανίζεται αυτή. Διαφορετικά εμφανίζεται η ελληνική ετικέτα του αντικειμένου της διοργάνωσης.
ημερομηνία έναρξης
ημερομηνία τερματισμού
χρονική περίοδος
περίοδος Η χρονολογία/χρονολογίες στις οποίες διήρκεσε η διοργάνωση. Για παράδειγμα η Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Κύπρου 2016-17 διήρκησε την περίοδο 2016-2017. Στα Wikidata συμπληρώνεται η ιδιόττηα χρονική περίοδος με αντικείμενα τύπου χρονική περίοδος ενός έτους 2016-2017. Στα αντικείμενα αυτά πρέπει να είναι συμπληρωμένες οι ιδιότητες ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία τερματισμού.
αθλητική περίοδος του/της
αριθμός στη σειρά
έκδοση Ο αριθμός έκδοσης του πρωταθλήματος. Π.χ. η Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Κύπρου 2016-17 αποτέλεσε το 78ο πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου της Κύπρου. Χρησιμοποιείται ο προσδιοριστής αριθμός στη σειρά της ιδιότητας αθλητική περίοδος του/της.
χώρα χώρα Η χώρα στην οποία διεξάγεται το πρωτάθλημα.
χώρος διεξαγωγής χώρος διεξαγωγής Ο χώρος διεξαγωγής στον οποίο διεξάγεται η διοργάνωση (χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση που δεν ταυτίζεται με την παράμετρο χώρα). Για παράδειγμα, ο χώρος διεξαγωγής μπορεί να είναι η Ευρώπη (π.χ. ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ) ή μια συγκεκριμένη περιοχή μιας χώρας (τοπικό πρωτάθλημα/κύπελλο).
διοργανωτής διοργανώτρια_αρχή Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
αριθμός συμμετεχόντων αριθμός_ομάδων Ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.
ημερομηνία έναρξης ημερομηνία_έναρξης Η ημερομηνία έναρξης του τουρνουά.
ημερομηνία τερματισμού ημερομηνία_λήξης Η ημερομηνία τερματισμού του τουρνουά.
μεταδίδεται από τηλεοπτική_κάλυψη Ο σταθμός ή η πλατφόρμα τηλεοπτικής μετάδοσης του τουρνουά.
χορηγός χορηγός Ο χορηγός του τουρνουά
επίσημος ιστότοπος ιστοσελίδα Η ιστοσελίδα του τουρνουά.
νικητής/νικήτρια πρωταθλήτρια Η νικήτρια ομάδα.
προκρίνει στη διοργάνωση
αριθμός στη σειρά
νικητής/νικήτρια
διεθνής_διοργάνωση1
συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση1
Η διεθνής διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει η ομάδα ή οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις (δεν αναφέρεται σε άνοδο σε υψηλότερη κατηγορία). Π.χ. Για παράδειγμα από την Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Κύπρου 2016-17 η πρώτη ομάδα προκρίνεται στο ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ 2017–18. Επειδή ένα πρωτάθλημα μπορεί να προκρίνει σε δύο ή περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις, για την διοργάνωση που θα συμμετέχουν οι ομάδες στην υψηλότερη θέση πρέπει να έχει συμπληρωμένο τον προσδιοριστή αριθμός στη σειρά με τον αριθμό 1. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να έχει συμπληρωμένο τον προσδιοριστή νικητής/νικήτρια με την ομάδα/τις ομάδες που κέρδισαν τη συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή.
προκρίνει στη διοργάνωση
αριθμός στη σειρά
νικητής/νικήτρια
διεθνής_διοργάνωση2
συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση2
Ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη παράμετρο με τη διαφορά ότι δηλώνεται ο αριθμός 2 στον προσδιοριστή αριθμός στη σειρά αφού αφορά τη διεθνή διοργάνωση που είναι δεύτερη σε σημαντικότητα και σε αυτήν συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν αμέσως μετά από τις ομάδες που κέρδισαν συμμετοχή στη σημαντικότερη διοργάνωση. Για παράδειγμα από την Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου ανδρών Κύπρου 2016-17 η δεύτερη και τρίτη ομάδα προκρίνεται στο ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2017–18.
προκρίνει στη διοργάνωση
αριθμός στη σειρά
νικητής/νικήτρια
διεθνής_διοργάνωση3
συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση3
Ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη παράμετρο με τη διαφορά ότι δηλώνεται ο αριθμός 3 στον προσδιοριστή αριθμός στη σειρά αφού αφορά τη διεθνή διοργάνωση που είναι τρίτη σε σημαντικότητα.
προκρίνει στη διοργάνωση
αριθμός στη σειρά
νικητής/νικήτρια
διεθνής_διοργάνωση4
συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση4
Ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη παράμετρο με τη διαφορά ότι δηλώνεται ο αριθμός 4 στον προσδιοριστή αριθμός στη σειρά αφού αφορά τη διεθνή διοργάνωση που είναι τέταρτη σε σημαντικότητα.
προκρίνει στη διοργάνωση
αριθμός στη σειρά
νικητής/νικήτρια
διεθνής_διοργάνωση5
συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση5
Ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη παράμετρο με τη διαφορά ότι δηλώνεται ο αριθμός 5 στον προσδιοριστή αριθμός στη σειρά αφού αφορά τη διεθνή διοργάνωση που είναι πέμπτη σε σημαντικότητα.
προβιβασθέντας άνοδος Οι ομάδες που προβιβάζονται σε υψηλότερη κατηγορία στο σύστημα ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας.
υποβιβασθέντας υποβιβασμός Οι ομάδες που υποβιβάζονται σε χαμηλότερη κατηγορία στο σύστημα ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας.
κορυφαίος παίχτης σε στατιστική κατηγορία πρώτος_σκόρερ Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Πρέπει στη σελίδα πρωταθλήματος να συμπληρώνεται η ιδιότητα αυτή με προσδιοριστές τις ιδιότητες κριτήριο που χρησιμοποιήθηκε με αντικείμενο γκολ και αριθμός πόντων/γκολ/σετ που επιτεύχθηκαν. Επίσης πρέπει να συμπληρώνεται η ιδιότητα μέλος αθλητικής ομάδας ώστε να εμφανίζεται η ομάδα του ποδοσφαιριστή.
αριθμός αγώνων αγώνες Ο αριθμός των αγώνων που διεξήχθησαν.
αριθμός πόντων/γκολ/σετ που επιτεύχθηκαν συνολικά_γκολ
μέρος_όρος_γκολ
Ο αριθμός των γκολ που επιτεύχθηκαν. Σε συνδυασμό με την ιδιότητα αριθμός αγώνων εμφανίζει τον μέσο όρο γκολ ανά αγώνα.
αριθμός θεατών αριθμός_θεατών
μέσος_όρος_προσέλευσης
Ο συνολικός αριθμός των θεατών. Σε συνδυασμό με την ιδιότητα αριθμός αγώνων εμφανίζει τον μέσος όρο προσέλευσης ανά αγώνα.
κατηγορία στα Commons Η κατηγορία που περιλαμβάνει αρχεία σχετικά με το πρωτάθλημα στα Wikimedia Commons. (Δεν υπάρχει χειρόγραφη παράμετρος στο πρότυπο. Εισάγεται μόνο μέσω Wikidata).
έπεται του/της προηγούμενη_περίοδος Το προηγούμενο πρωτάθλημα. Αν στο αντικείμενο του προηγούμενου πρωταθλήματος υπάρχει συμπληρωμένη η σύντομη ονομασία, εμφανίζεται αυτή. Διαφορετικά εμφανίζεται η ελληνική ετικέτα του αντικειμένου του προηγούμενου πρωταθλήματος.
ακολουθείται από επόμενη_περίοδος Το επόμενο πρωτάθλημα. Αν στο αντικείμενο του επόμενου πρωταθλήματος υπάρχει συμπληρωμένη η σύντομη ονομασία, εμφανίζεται αυτή. Διαφορετικά εμφανίζεται η ελληνική ετικέτα του αντικειμένου του επώμενου πρωταθλήματος.
ανώτερο πρωτάθλημα ανώτερο_επίπεδο Το ανώτερο επίπεδο πρωταθλήματος στο σύστημα ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας. Αν στο αντικείμενο του ανώτερου πρωταθλήματος υπάρχει συμπληρωμένη η σύντομη ονομασία, εμφανίζεται αυτή. Διαφορετικά εμφανίζεται η ελληνική ετικέτα του αντικειμένου του ανώτερου πρωταθλήματος.
κατώτερο πρωτάθλημα κατώτερο_επίπεδο Το κατώτερο επίπεδο πρωταθλήματος στο σύστημα ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας. Αν στο αντικείμενο του κατώτερου πρωταθλήματος υπάρχει συμπληρωμένη η σύντομη ονομασία, εμφανίζεται αυτή. Διαφορετικά εμφανίζεται η ελληνική ετικέτα του αντικειμένου του κατώτερου πρωταθλήματος.

Χρήση με παραμέτρους[επεξεργασία κώδικα]

{{Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής περιόδου πρωταθλήματοςWikidata
| διοργάνωση                        = 
| εικόνα                            = 
| μέγεθος εικόνας                   = 
| λεζάντα                           = 
| πρωτάθλημα                        =     
| περίοδος                          =   
| έκδοση                            = 
| χώρα                              = 
| χώρος διεξαγωγής                  = 
| διοργανώτρια_αρχή                 = 
| αριθμός_ομάδων                    = 
| ημερομηνία_έναρξης                = 
| ημερομηνία_λήξης                  = 
| τηλεοπτική_κάλυψη                 = 
| χορηγός                           =
| ιστοσελίδα                        = 
| πρωταθλήτρια                      =
| αριθμός_πρωταθλημάτων             =
| διεθνής_διοργάνωση1               =
| συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση1 =  
| διεθνής_διοργάνωση2               =
| συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση2 =  
| διεθνής_διοργάνωση3               =
| συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση3 =  
| διεθνής_διοργάνωση4               =
| συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση4 =  
| διεθνής_διοργάνωση5               =
| συμμετέχοντες_διεθνής_διοργάνωση5 =        
| άνοδος                            =
| υποβιβασμός                       =
| πρώτος_σκόρερ                     =
| αγώνες                            =
| συνολικά_γκολ                     =
| μέρος_όρος_γκολ                   =
| αριθμός_θεατών                    =
| μέσος_όρος_προσέλευσης            =
| προηγούμενη_περίοδος              =
| επόμενη_περίοδος                  =
| κατώτερο_επίπεδο                  =
| ανώτερο_επίπεδο                   =
}}