Πρόγραμμα για την επικύρωση της δασικής πιστοποίησης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Πρόγραμμα για την επικύρωση της δασικής πιστοποίησης ή Πρόγραμμα για την προώθηση της δασικής πιστοποίησης[1] (PEFC, Programme for the Endorsement of Forest Certification) είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη-κυβερνητική οργάνωση, η οποία προωθεί τη βιώσιμη διαχείριση των δασών μέσω ανεξάρτητης πιστοποίησης από τρίτα μέρη. Θεωρείται ιδανικό σύστημα πιστοποίησης για μικρούς ιδιοκτήτες δασών[2].

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται 35 ανεξάρτητα εθνικά συστήματα δασικής πιστοποίησης [3] τα οποία καλύπτουν πάνω από 240 εκατομμύρια εκτάρια πιστοποιημένων δασών, καθιστώντας το μεγαλύτερο σύστημα πιστοποίησης των δασών παγκοσμίως, περίπου τα δύο τρίτα των πιστοποιημένων δασών σε όλο τον κόσμο[4]. Έχει έδρα στη Γενεύη της Ελβετίας.

Μαζί με το Συμβούλιο Δασικής Διαχείρισης (FSC, Forest Stewardship Council) είναι ένα από τα δυο συστήματα πιστοποίησης της αειφορικής διαχείρισης των δασών[5].

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Σκέψου Πράσινα
  2. Forest Products Annual Market Review, 2008-2009
  3. PEFC Members Schemes
  4. UNECE/FAO Forest Annual Market Review 2011-2012
  5. Νομοθεσία και Προδιαγραφές που αφορούν το ξύλο, Μιχάλης Σκαρβέλης, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ΤΕΙ Λάρισας

Εξωτερικοι σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Programme for the Endorsement of Forest Certification της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).