Ποπ & Ροκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λογότυπο του περιοδικού
Το λογότυπο της ιστοσελίδας

Το Ποπ & Ροκ ήταν μουσικό περιοδικό της Ελλάδας. Ιδρύθηκε από τους Γιάννη Πετρίδη, Κώστα Ζουγρή και Βάσο Τσιμιδόπουλο. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1978 και κάλυπτε τη διεθνή και εγχώρια μουσική πραγματικότητα ενώ η κυκλοφορία του σταμάτησε το 2012.

Μέσα από τις σελίδες του καταγράφηκαν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό οι τάσεις και οι εξελίξεις στον χώρο της ξένης κυρίως μουσικής.

Ο Γιάννης Πετρίδης ήταν και ο πρώτος διευθυντής του, θέση που κατείχε μέχρι το 1998 που αποχώρησε. Το περιοδικό μέχρι και το 2002 το εξέδιδε η εταιρεία ΜΟΥΣΙΚΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΒΕΕ η οποία εξέδιδε και τα περιοδικά ΔΙΦΩΝΟ, ΠΟΠ ΚΟΡΝ, METAL HAMMER και άλλα. Ιδιοκτήτες και εκδότες της ήταν οι Γιώργος Κούρτης και Αλέκος Γκιτέρσος. Επι των ημερών τους τα περιοδικά αυτά γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Με τον ερχομό του internet οι πωλήσεις όλων των περιοδικών και των εφημερίδων άρχισαν να μειώνονται. Μερικά χρόνια αργότερα το περιοδικό πουλήθηκε στη Μοτοεκδοτική (Motorpress). Η κυκλοφορία του είχε ήδη αρχίσει να πέφτει 1-2 χρόνια πριν ενώ τη χαριστική βολή έδωσε η οικονομική κρίση στη χώρα αλλά και στο χώρο των εκδόσεων.

Γνωστοί συντάκτες του τόσο του περιοδικού όσο και της ιστοσελίδας ήταν ο Ιωσήφ Αβράμογλου, ο Πητ Κωνσταντέας, ο Γιάννης Μαλαθρώνας, ο Μάρκος Φράγκος, ο Νίκος Πετρουλάκης, ο Νίκος Μποζινάκης, ο Νίκος Κοντογούρης, η Χίλντα Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Μονεμβασίτης κ.α..

Το 2009 το περιοδικό ήρθε στα χέρια της εταιρείας Bestend συμφερόντων Κώστα Γιαννίκου, έπειτα από τα οικονομικά προβλήματα στον Όμιλο Γιαννίκου και την πτώχευση της Bestend το περιοδικό έκλεισε το 2012 ενώ η ιστοσελίδα του περιοδικού έκλεισε έναν χρόνο αργότερα.