Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γκέρνσεϊ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γκέρνσεϊ
Ίδρυση1893
ΈδραΔε Κόρμπετ Φιλντ
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γκέρνσεϊ (αγγλικά: Jersey Football Association) είναι αρμόδια για το άθλημα του ποδοσφαίρου στο Γκέρνσεϊ. Εδρεύει στο Σεντ Σάμπσον και είναι μέλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγγλίας. Είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος. Συντονίζει επίσης τις δραστηριότητες της εθνικής ομάδας ανδρών νήσου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε το 1893 με σκοπό την οργάνωση του αθλήματος στη νήσο Γκέρνσεϊ και προσχώρησε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας ως μία από τις κομητειακές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της χώρας. Μία σημαντική επιτυχία σημειώθηκε από τη μικτή ομάδα που αντιπροσώπευε την ομοσπονδία στο Νάσιοναλ Λιγκ Καπ του 2010, το οποίο κατέκτησε και προκρίθηκε στο Κύπελλο Περιφερειών όπου και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Μετά από αυτή την πορεία, η ομοσπονδία πρότεινε την ίδρυση ενός συλλόγου που θα συμμετείχε στην αγγλική ποδοσφαιρική πυραμίδα, σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους κορυφαίους παίκτες της νήσου την ευκαιρία να προχωρήσουν περαιτέρω και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε υψηλότερο επίπεδο. Το 2011 ιδρύθηκε η Γκέρνσεϊ ΦΚ.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Guernsey FC Formed». Channel Television. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2012. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Guernsey Football Association της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).