Πλαίσιο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πλαίσιο
Εμπορική επ.Πλαίσιο Computers A.E.B.E.
Νομική μορφήΑνώνυμη Εταιρεία
Ίδρυση1969, πριν 54 έτη
ΙδρυτήςΓιώργος Γεράρδος
ΈδραΑθήνα, Ελλάδα
Συντεταγμένες38°4′10″ s. š., 23°45′58″ v. d.
Σημαντικά πρόσωπαΓεώργιος Γεράρδος (Πρόεδρος)
Κωνσταντίνος Γεράρδος (CEO)[1]
ΠροϊόνταΕταιρία λιανικής πώλησης υπολογιστών, προϊόντων τεχνολογίας, ειδών γραφείου και οικιακών συσκευών
Υπάλληλοι1.500
Ιστότοποςwww.plaisio.gr
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin

Η Πλαίσιο αποτελεί εταιρεία λιανικής πώλησης υπολογιστών, προϊόντων τεχνολογίας, ειδών γραφείου και οικιακών συσκευών στην Ελλάδα. Πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1969 με την επωνυμία «Το Ηλεκτρονικό Μαγαζί» ή «Είδη Σχεδίου και Χαρτοπωλείου» και ιδρυτή τον Γιώργο Γεράρδο.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1969, ο Γιώργος Γεράρδος, τότε φοιτητής στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου, πραγματοποιούσε συχνά επισκέψεις στην Αθήνα, για να προμηθευτεί υλικά για τις κατασκευές και τις εργασίες του. Κάπως έτσι, διαπίστωσε πώς τα ενδιάμεσα κόστη αυξάνονταν κατακόρυφα, μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή. Επηρεασμένος από την κατάσταση και έχοντας πάντα κρυμμένο μέσα του το επιχειρηματικό δαιμόνιο, συγκέντρωσε χρήματα από φίλους και συγγενείς, ανοίγοντας ένα μικρό κατάστημα 14 τ.μ. επί της οδού Στουρνάρη με όραμα να καταργήσει τους μεσάζοντες και να προσφέρει τον ανάλογο εξοπλισμό σε συμφέρουσες τιμές.

Καταστήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο όμιλος διατηρεί συνολικά 27 καταστήματα, 26 στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία, με έτος ίδρυσης το 2005. Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο δίκτυο της Εταιρείας, είναι το superstore της Αγίας Παρασκευής, το κατάστημα των Χανίων, αλλά και το experience store της Πέτρου Ράλλη, όπου το κοινό μπορεί να απολαύσει προσωποποιημένη εμπειρία πριν καταλήξει σε κάποια αγορά.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Πλαίσιο στην πολυετή πορεία της έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αποσπάσει βραβεία τόσο για τη συμβολή της στο εμπορικό γίγνεσθαι, όσο και στην κοινωνία. Η Εταιρεία μετρά πάνω από 100 διακρίσεις από την εμφάνισή της μέχρι σήμερα.

Ανατρέχοντας στις πιο πρόσφατες, ξεχωρίζει το έτος 2019, όταν οι εργαζόμενοί της την ανέδειξαν για δεύτερη φορά, ως ένα από τα Best Workplaces, ενώ την ίδια χρονιά απέσπασε και 3 βραβεία στο θεσμό Retail Business Awards στις κατηγορίες Retail Store Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά, CSR Retail Strategy & Social Media Retail Strategy. Πρόκειται για μία επιτυχία που επαναλήφθηκε και το 2020 με τετραπλή αυτή τη φορά διάκριση. Η Εταιρεία ξεχώρισε για το superstore της Πέτρου Ράλλη και τα δύο υπερσύγχρονα κέντρα Logistics, ενώ απέσπασε και χρυσή διάκριση για την Καμπάνια «Δικαιωματικά». Επιπλέον, ο CEO της Εταιρείας, Κώστας Γεράρδος, τιμήθηκε με τον τίτλο «Retail Μanager of the Year».

Την παραπάνω επιτυχημένη πορεία για το έτος 2020 συμπληρώνει και η Silver διάκριση που απέσπασε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης για την προσφορά της στην κοινωνία, την οικονομία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ακόμα, τιμήθηκε και με τον έπαινο για τον Πυλώνα Marketplace, με κριτήριο τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί για χρόνια εντός των εμπορικών κύκλων.  

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

.