Πιστωτική κάρτα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μια πιστωτική κάρτα διαφέρει από μια κάρτα ανάληψης μετρητών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν νόμισμα από τον ιδιοκτήτη της κάρτας. Σε μια πιστωτική κάρτα περιλαμβάνεται συνήθως ένας τρίτος που πληρώνει τον πωλητή και τα χρήματα εισπράττονται από τον αγοραστή, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρέωση της κάρτας απλά μεταθέτει την πληρωμή από τον αγοραστή μέχρι μια μεταγενέστερη ημερομηνία.

Παράδειγμα πρόσθιου τμήματος τυπικής πιστωτικής κάρτας: 1. Όνομα Τράπεζας 2. Μεταλλική ηλεκτρονική επαφή 3. Σήμα Τράπεζας 4. Αριθμός κάρτας 4Χ4=16 ψηφία 5. Σήμα είδους κάρτας 6. Μήνας/έτος λήξης 7. Όνομα ιδιοκτήτη

Πιστωτικές κάρτες Business[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πιστωτικές κάρτες Business ονομάζονται οι εξειδικευμένες πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται στο όνομα των καταχωρημένων επιχειρήσεων και συνήθως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς. Η χρήση τους έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το 1998 στην Αμερική, για παράδειγμα, το 37% των μικρών επιχειρήσεων ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε πιστωτική κάρτα. Το 2009, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 64%.

Οι πιστωτικές κάρτες Business προσφέρουν μια σειρά από χαρακτηριστικά ειδικά για τις επιχειρήσεις. Συχνά προσφέρουν ειδικές ανταμοιβές σε τομείς όπως στη ναυτιλία, στις προμήθειες γραφείων, στα ταξίδια και στην τεχνολογία των επιχειρήσεων.

Οι πιστωτικές κάρτες Business προσφέρονται από σχεδόν όλους τους μεγάλους εκδότες καρτών—όπως η American Express, η Visa και η MasterCard εκτός από τις τοπικές τράπεζες.