Πανόραμα Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πανόραμα
KAE Panorama.jpg
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαΑ.Μ.Σ. Πανόραμα
Έδρα«Ηλίας Τριανταφυλλίδης»
(χωρητικότητα: 400)
Εμφανίσεις
Kit body basket in white.png
Kit shorts blanksides2.png
Εντός
Kit body basket with white.png
Kit shorts white border.png
Εκτός

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Πανόραμα Θεσσαλονίκης[1] ήταν σύλλογος καλαθοσφαίρισης με έδρα τον δήμο Πανοράματος της Θεσσαλονίκης. Χρώματα της ομάδας ήταν το μπλε και το λευκό.

Την περίοδο 2006-07 ο σύλλογος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής τερματίζοντας στην 4η θέση της κατάταξης, τη στιγμή που με βάση την προκήρυξη την άνοδο στην Α2 κατηγορία κέρδιζαν οι 3 πρώτες ομάδες.

Παρ' όλα αυτά κέρδισε την άνοδο, λαμβάνοντας ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα τη θέση του Μακεδονικού, ο οποίος λόγω οικονομικής δυσκολίας επέλεξε να βρεθεί μία κατηγορία πιο χαμηλά. Λαμβάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας την περίοδο 2007-08, εξασφάλισε την άνοδό του στην Α1 κατηγορία, τερματίζοντας στη 2η θέση της κατάταξης.

Λόγω όμως δικής του τη φορά αυτή οικονομικής δυσπραγίας, το Πανόραμα δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της περιόδου 2008-09, επιδιώκοντας συγχώνευση με κάποια άλλη ομάδα. Τον Αύγουστο του 2008 ανακοινώθηκε η συγχώνευση - απορρόφηση από την Καβάλα,[2] (ομάδα Γ' εθνικής το 2007-08), η οποία και κατέλαβε τη θέση του στο πρωτάθλημα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]