Πανεπιστήμιο του Κάσσελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Universität Kassel
Uni-Kassel-Diagonale.JPG
Ίδρυση 1970
Πρύτανης Rolf-Dieter Postlep
Ακαδημαϊκό προσωπικό 2.120 μέλη + 327 Καθηγητές)
Φοιτητές 18.113
Τοποθεσία Έσση, Γερμανία
Έδρα Κάσσελ
Ιστοσελίδα www.uni-kassel.de

Το Πανεπιστήμιο του Κάσσελ (Γερμ. Universität Kassel), που ιδρύθηκε το 1970, είναι ένα από τα νεότερα πανεπιστήμιο στο κρατιδίο της Έσσης και βρίσκεται στο Κάσσελ. Tο Σεπτέμβριο του 2010 έχει περίπου 18.113 φοιτητές, υπάρχουν πάνω από 2.120 υπαλλήλοι, συμπεριλαμβανομένων των 327 καθηγητων, περίπου 900 άλλα ακαδημαϊκά άτομα, και περίπου 1.100 άτομα τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Διεθνή θερινά μαθήματα, εντατικά μαθήματα γερμανικών γλωσσών και προγραμμάτα προσανατολισμού για τους ξένους φοιτητές, το κάνουν δημοφιλές και για μη-γερμανόγλωσσους φοιτητές. Κάθε ακαδημαϊκό έτος, πάνω από 100 πάνω από 100 ερευνητές επιδιώκουν ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με τους συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο του Κάσσελ. Το νεόκτιστο International House βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη. Διαθέτει ξενώνες για τους διεθνείς επισκέπτες και είναι διαθέσιμο για συναντήσεις, συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πανεπιστήμιο λειτουργεί το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για την Ανώτατη Εκπαίδευση και η σχολη καλών τεχνών (Kunsthochschule).