ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Π.Α.Σ. Θύελλα Μοναστηρακίου
Σύντομο όνομαΘύελλα Μοναστηρακίου
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Μοναστηρακίου
ΠρωτάθλημαΑ' Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκαδας

Ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα Μοναστηρακίου, συντμημένα Π.Α.Σ. Θύελλα Μοναστηρακίου και επίσης γνωστός απλά ως Θύελλα Μοναστηρακίου είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1961 και τα χρώματά του είναι το μπλε και το κίτρινο. Αγωνίζεται στο Δημοτικό γήπεδο Μοναστηρακίου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα πρώτα χρόνια συμμετείχε στις τοπικές διοργανώσεις της (τότε) Ε.Π.Σ. Ηπείρου , από το 1981-82 εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας και από το 2015 στην Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας. Στη διαδρομή των χρόνων συνέβη μετονομασία της ομάδας σε Α. Ο. Μοναστηρακίου. Αυτό όμως δεν άρεσε σε πολλούς και το 2015 το ιστορικό σωματείο πήρε πάλι την παλιά ονομασία ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου, προσθέτοντας και το έτος της αλλαγής Το 2015.Πριν από μερικά χρόνια, η Θύελλα ήταν στη Β’ ερασιτεχνική κατηγορία. Με προπονητή τον παλαιό ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Άρτας κ.α. ομάδων Ηρακλή Στασινό, η Θύελλα κατακτά την άνοδο για πρώτη φορά στα χρονικά, στη Γ΄Εθνική. τη σπουδαιότερη διάκριση στην ιστορία της.[1]

Το 2019-20 κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας και ανέβηκε στην Γ εθνική κατέλαβε την πρώτη θέση με 61 βαθμούς, αφήνοντας πολύ πίσω άλλες ιστορικές ομάδες, όπως τον Εθνικό Φιλιππιάδας και τον Απόλλωνα Πάργας που είχαν 50 βαθμούς αλλά και τον Πανλευκάδιο που είχε 46 βαθμούς. Σε 24 παιχνίδια σημείωσε 94 γκολ και δέχτηκε 21. Περίπου 4 γκολ σε κάθε παιχνίδι, με αρχισκόρερ τον Αποστόλη Τσιούνη που έβαλε τα μισά και παραπάνω τέρματα της ομάδας του.

Τίτλοι και διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας:1 (2019-20)

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Όταν ο Αχέρων Καναλακίου έπαιξε στη Γ΄Εθνική». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2014.