Ο Τέο εναντίον όλων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Theo gegen den Rest der Welt
ΣκηνοθεσίαPeter F. Bringmann[1]
ΠαραγωγήMichael Wiedemann
ΣενάριοMatthias Seelig
ΠρωταγωνιστέςΜάριους Μύλλερ-Βέστερνχαγκεν
ΜουσικήLothar Meid
ΦωτογραφίαHelge Weindler
ΜοντάζAnnette Dorn
Πρώτη προβολή1980 και 25  Σεπτεμβρίου 1980 (Γερμανία)[2]
Διάρκεια105 λεπτά
ΠροέλευσηΓερμανία
ΓλώσσαΓερμανικά

Το Theo gegen den Rest der Welt (γερμ. ο Τέο εναντίον όλων) είναι ταινία του Γερμανικού κινηματογράφου του 1980 με πρωταγωνιστή τον Μάριους Μύλλερ-Βέστερνχαγκεν.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τέο Γκρόμπεργκ είναι νταλικιέρης από την κοιλάδα του Ρουρ και ποδοσφαιρόφιλος φανατικός οπαδός της τοπικής του ομάδας. Έχει και τον συνέταιρό του, τον Ιταλό Έννο από κοντά, με τον οποίο αγόρασαν ένα φορτηγό Βόλβο. Στην επιστροφή από κάποια διαδρομή ο Τέο αναλαμβάνει να μεταφέρει μια παράνομη παρτίδα, για να ξεπληρώσει το φορτηγό του. Οδηγάει πτώμα από την κούραση και σχεδόν κλείνουν τα μάτια του επάνω στο τιμόνι. Σταματάει σε ένα πρατήριο για να κάνει διάλειμμα, και του κλέβουν το φορτηγό. Χωρίς να χάσει ούτε λεπτό καβαλάει ένα Φιατάκι της Ελβετίδας Ίνες Ρέγγελι και κυνηγάει τον κλέφτη. Ο Τέο φτάνει στη Λιέγη και βρίσκει το φορτηγό του. Του επιτίθενται όμως και τον θέτουν εκτός μάχης. Από εκεί φτάνει στη Μασσαλία.

Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πρωταγωνιστής τιμήθηκε με το βραβείο Ερνστ-Λούμπιτς, ενώ η ταινία έκοψε περισσότερα από τρία εκατομμύρια εισιτήρια και ήταν η εμπορικότερη ταινία του 1980/81 στη Γερμανία. Τιμήθηκε με το βραβείο Goldene Leinwand.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Elvira Reitze: Theo gegen den Rest der Welt. Roman nach dem gleichnamigen Film. Lübbe, Bergisch Gladbach 1984, 204 S., ISBN 3-404-10467-6

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]