Ο Σύνδεσμος της Σικελίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Σύνδεσμος της Σικελίας
ΣκηνοθεσίαΦερντινάντο Μπάλντι[1]
ΣενάριοΦερντινάντο Μπάλντι και Ντούλιο Κολέτι
ΠρωταγωνιστέςΜπεν Γκαζάρα, Σίλβια Μόντι, Φάουστο Τότσι, José Greci, Μαλίσα Λόντζο, Μαριό Πιλάρ, Ezio Sancrotti, Τζες Χαν, Λουτσιάνο Κατενάτσι, Λουτσιάνο Ρόσι, Κοράντο Γκάιπα, Μπρούνο Καρατσάρι, Benito Pacifico[2], Carlo Gaddi[2], Τζον Μπάρθα[2], Guy Mairesse[2] και Γκουερίνο Κριβέλο[2]
ΜουσικήΤζούλιο Ντε Άντζελις
ΦωτογραφίαΈατσε Παρολίν
ΜοντάζΕυγκένιο Αλαμπίζο
Πρώτη προβολή22  Δεκεμβρίου 1972[3]
Διάρκεια100 λεπτά
ΠροέλευσηΓαλλία και Ιταλία
ΓλώσσαΙταλικά

Ο Σύνδεσμος της Σικελίας (αγγλικά: The Sicillian Connection), επίσης γνωστή και ως Ο Άνθρωπος από τη Σικελία είναι αστυνομικό θρίλερ Ιταλικής και Γαλλικής συμπαραγωγής του 1972 σε σκηνοθεσία Φερντινάντο Μπάλντι. Πρωταγωνιστούν ο Μπεν Γκαζάρα και ο Φάουστο Τότσι.[4]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ιταλό-Αμερικανός Τζόζεφ Κόπολα θέλει να ξεκινήσει μια παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από την Τουρκία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και για το λόγο αυτό πηγαίνει και ζητά την υποστήριξη της σικελικής μαφίας, η οποία θα πρέπει να τον προστατεύσει από τη μαφία των Μασσαλών γνωστή και ως Γαλλικός Σύνδεσμος, που μονοπωλεί το έμποριο ηρωίνης από την Τουρκία.

Αφού πετυχαίνει τη συμφωνία με την Κόζα Νόστρα ο Κόπολα επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες όμως, ξεχνά τις συμφωνίες που έκανε και αρχιζει να πουλάει μόνος του την ηρωίνη, στρέφοντας εναντίον του όλο τον υπόκοσμο.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Joseph Coppola (Ben Gazzara) καθώς και οι εξωτερικές σκηνές, όπως στη βεράντα με θέα στο Βόσπορο και η πρόσοψη του ξενοδοχείου είναι αυτή του Hilton Istanbul Bosphorus στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης (Τουρκία). Για τους εσωτερικούς χώρους, είναι η σουίτα Petronius του ξενοδοχείου Hilton Rome Cavalieri στη Via Alberto Cadlolo 101 στη Ρώμη. Επίσης οι σκηνές του μπαρ και της πισίνας στο πάρκο γυρίστηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο. Άλλες σκηνές έγιναν και το Vejano (Βιτέρμπο).

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία κυκλοφόρησε στις ιταλικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 1972, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες διανεμήθηκε πέντε χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 1977.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.imdb.com/title/tt0068179/. Ανακτήθηκε στις 13  Απριλίου 2016.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 (Τσεχικά) Česko-Slovenská filmová databáze. 2001.
  3. Freebase Data Dumps. Google.
  4. Ο Σύνδεσμος της Σικελίας gridhousedatabase.com ανακτήθηκε 29 Φεβρουαρίου 2020 (Αγγλικά)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]