Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης, με 30 μουσικούς, ιδρύθηκε το 1986 και έχει αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στον μεγάλο συνθέτη της βιεννέζικης κλασικής περιόδου, τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Από την ίδρυσή της πριν από 36 χρόνια, η ορχήστρα έχει βρει μια μόνιμη θέση στη συναυλιακή ζωή της Βιέννης, αποτελώντας κάθε καλοκαίρι σταθερό στοιχείο των μουσικών προγραμμάτων της πόλης της Βιέννης για την ψυχαγωγία των τουριστών.

Η ορχήστρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού μαζί της συνεργάζονται μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών.τ.

Οι συναυλίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης με ιστορικά κοστούμια

Η πιο γνωστή και πιο δημοφιλής είναι η σειρά συναυλιών «Vienna Mozart Concerts με ιστορικές στολές», που παίζεται κάθε χρόνο από τον Μάιο έως τα τέλη Οκτωβρίου, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ιδανικό υπόβαθρο για αυτές τις συναυλίες παρέχεται από το Golden Hall του Musikverein, την Κρατική Όπερα της Βιέννης και από τη Μεγάλη Αίθουσα του Konzerthaus (περίπου 40 συναυλίες κάθε χρόνο).

Ως συμπαραγωγή με την Klangbogen Wien στο πλαίσιο των εορτασμών της Χιλιετίας το 1996, πραγματοποιήθηκαν δέκα υπαίθριες συναυλίες στη σκηνή Millennium μπροστά από το Schloss Schönbrunn.

Μια guest παράσταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της Καρινθίας στο Ossiach τον Αύγουστο του 1997, υπό την ηγεσία του Ernst Ottensamer, μέλους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, είχε μεγάλη επιτυχία.

Τον Ιούνιο του 1996, η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης εμφανίστηκε μπροστά σε ένα επιφανές διεθνές κοινό κατά τη διάρκεια μιας γκαλά βραδιάς στο Hofburg της Βιέννης που διοργάνωσε η Chase Manhattan Bank.

Περιοδείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πέρα από το τακτικό πρόγραμμα συναυλιών της στις πιο σημαντικές αίθουσες συναυλιών της πόλης της, η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αναπτύσσει εντατικές δραστηριότητες περιοδείας σε όλο τον κόσμο. Η ορχήστρα έχει επισκεφθεί την Ιαπωνία οκτώ φορές και είχε την τιμή να ανοίξει το Έτος Μότσαρτ 1991 στο Τόκιο και να εκπροσωπήσει την Αυστρία στο Φεστιβάλ Internacional Cervantino στο Μεξικό το 2002. Περαιτέρω προσκεκλημένες εμφανίσεις έχουν οδηγήσει την ορχήστρα σε Ταϊβάν, Κορέα, Σιγκαπούρη, Μαρόκο, Μάλτα, Γερμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Καναδά, ΗΠΑ, Βραζιλία, Παναμά, Τουρκία, Γουατεμάλα, Ουκρανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]