Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ίδρυση29  Απριλίου 2004
ΈδραΒαλανσιέν, Γαλλία
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin
Commons page Πολυμέσα

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Agency for Railways, ΕΟΣ) είναι ένας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ο οποίος έχει ως σκοπό να θέτει τις υποχρεωτικές προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι και οι κατασκευαστές με τη μορφή τεχνικών προδιαγραφών διαλειτουργικότητας που ισχύουν για το διευρωπαϊκό σιδηροδρομικό σύστημα.

Ο ΕΟΣ δημοσιεύει αναφορές που συνοψίζουν την κατάσταση των ΤΠΔ. [1] Ο ΕΟΣ θέτει κοινούς στόχους ασφάλειας, κοινές μεθόδους ασφάλειας και κοινούς δείκτες ασφαλείας, σύμφωνα με την οδηγία 2004/49 / ΕΚ και τροποποιήσεις. Ο ΕΟΣ φιλοξενεί επίσης ορισμένες βάσεις δεδομένων, μεταξύ των οποίων ένα μητρώο εναπομένων εφαρμοστέων εθνικών κανόνων.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 2004 και άρχισε να λειτουργεί το 2006 ως Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων (ΕΟΣ). Άλλαξε το όνομά του το 2016.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Transversal and merged TSIs and their amendments, by year» (PDF). European Railway Agency. Απριλίου 2014. σελίδες 1 to 1. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 14 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 6 Μαΐου 2019.