Ονειρούπολη Δράμας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η "Ονειρούπολη Δράμας - Το χωριό του Άη Βασίλη" είναι μια δραστηριότητα - θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο του Δήμου Δράμας, στην ανατολική Μακεδονία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Κήπο Δράμας και την Πλατεία Ελευθερίας.

Διαρκεί σχεδόν ένα μήνα και στο πρόγραμμά της συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αθλητικές δράσεις, παιχνίδια και άλλα προγράμματα ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη. Η έναρξη της Ονειρούπολης πραγματοποιείται συνήθως παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας (4 Δεκεμβρίου) και συνεχίζεται για ένα μήνα, συνήθως μέχρι 7-8 Ιανουαρίου.

Το χωριό του Αη-Βασίλη ξεκίνησε την λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2003 και συνεχίζει να λειτουργεί επί 18 χρόνια. Την οργάνωσή του αναλαμβάνει ο Δήμος Δράμας και συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές  κάθε ηλικίας.

Από το 2003 και μετά διεξάγεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση το 2020, όπου για λόγους πανδημίας του κορονοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε.