Ναδέρ Ναδέρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ναδέρ Ναδέρ
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπιχειρηματίας

Ο Ναδέρ Ναδέρ (αγγλικά: Nader Nader; ρωσικά: Надер Надер) γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1958. Είναι επιχειρηματίας, και επενδυτής, με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς του χάλυβα και των ακινήτων. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της City Palace Ltd, της εταιρείας πίσω από την οικοδόμηση του ουρανοξύστη Evolution Tower[1], στο Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο της Μόσχας. Ο Ναδέρ παρέχει, επίσης, υπηρεσίες εμπορικής διαμεσολάβησης στις μεγαλύτερες εταιρείες της ρωσικής βιομηχανίας χάλυβα.

Νεανικά χρόνια και Μόρφωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ναδέρ Ναδέρ (Nader Nader) γεννήθηκε το 1958 στην πόλη Χομς της Συρίας. Το 1962[2] μετακόμισε με την οικογένειά του στην τότε Σοβιετική Ένωση όπου ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του με εξειδίκευση στην αγγλική γλώσσα. Το 1982, ο Ναδέρ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική, αποφοιτώντας από την Ιατρική Ακαδημία της Μόσχας

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ο Ναδέρ δραστηριοποιείται στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα. Έχοντας αποκτήσει μεγάλη πείρα στη ρωσική αγορά, ο Ναδέρ επικεντρώνεται στον τομέα των σιδηροκραμάτων, σε διεθνές επίπεδο. Από το 1985 έως το 1992, διετέλεσε εκπρόσωπος της Fercometal SA[3] στη Μόσχα. Το 1992 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην Merz Merkur Stahlfinanz Anstalt[4], μίας καταξιωμένης εταιρείας στο χώρο του εμπορίου προϊόντων χάλυβα, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1998.  

Από το 1997 και μέχρι σήμερα, ο Ναδέρ ασχολείται παράλληλα με τον τομέα των ακινήτων. Στις τελευταίες του δραστηριότητες, περιλαμβάνονται τα έργα ST Tower[5] και Evolution Tower[6]. Πρόκειται για δύο ουρανοξύστες που αποτελούν ορόσημο του Διεθνούς Επιχειρηματικού Κέντρου της Μόσχας. Από το 2010, ο Ναδέρ κατέχει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της City Palace Ltd, της αναπτυξιακής εταιρείας του Evolution Tower.

Φιλανθρωπία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ναδέρ βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στη Μόσχα. Για το φιλανθρωπικό του έργο, ο Ναδέρ έχει τιμηθεί με το Παράσημο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ (3ος βαθμός) της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ναδέρ είναι παντρεμένος με την Όλγα Ρούμπτσοβα. Έχουν δύο παιδιά, μία κόρη τη Στεφανία και έναν γιο, τον Ναδέρ Μανουέλ. 

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «City Palace Tower - Moscow Skyscraper - e-architect» (στα αγγλικά). e-architect. 2010-01-24. https://www.e-architect.co.uk/moscow/city-palace-tower-moscow. Ανακτήθηκε στις 2017-12-12. 
  2. «Сообщения о происшествиях. Подробно». 9 Δεκεμβρίου 1993. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017. 
  3. Beequest. «Welcome to FERCOMETAL's site». www.fercometal.net. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017. 
  4. «Merz Merkur Stahlfinanz Anstalt». www.merzmerkur.li. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017. 
  5. GmbH, Emporis. «ST Tower 1, Moscow | 1219115 | EMPORIS». www.emporis.com. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017. 
  6. «Evolution Tower». www.skyscrapercenter.com. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017.