Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπάρι Τόμλινσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπάρι Τόμλινσον
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Barrie Tomlinson (Αγγλικά)
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυγγραφέας
δημιουργός κόμικς
εκδότης
ΕργοδότηςTI Media

Ο Μπάρι Τόμλινσον (αγγλικά: Barrie Tomlinson) είναι Βρετανός εκδότης [1], συγγραφέας και δημιουργός κόμικς [2]. Θεωρείται από τις πρωταγωνιστικές μορφές της Βρετανικής εικονογραφικής παραγωγής[3].

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις εικονογραφημένες εκδόσεις στην αρχή της δεκαετίας του ’60 στην εταιρεία I.P.C., σαν συνεργάτης των περιοδικών Lion και Tiger, του οποίου έγινε υπεύθυνος έκδοσης το 1969, ενώ αργότερα υπήρξε εμπνευστής του περιοδικού Roy of the Rovers (1976). Ακόμη, μετείχε ως ηγετική μορφή στη δημιουργία των εντύπων Speed, Scream, Wildcat, Teenage Mutant Hero Turtles, Mask, Ring Raiders και το 1982 πρωτοστάτησε στην έκδοση του New Eagle[4]. Επί 22 έτη, ο Τόμλινσον έγραφε το σενάριο της καθημερινής σειράς Scorer (comic strip) στην εφημερίδα Daily Mirror.

Ακόμη, ο Τόμλινσον εξέδωσε και δύο βιβλία για τα κόμικς, με τίτλους Real Roy of the Rovers Stuff (Pitch Publishing, ISBN 978-1785-31212-0, Οκτώβριος 2016) και Comic Book Hero, (Pitch Publishing, ISBN 978-1785-31324-0, Σεπτέμβριος 2017)[5].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]