Μακροοικονομική έρευνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η μακροοικονομική έρευνα αποτελεί το ένα από τα δύο βασικά πεδία απασχόλησης των μακροοικονομολόγων και αποσκοπεί στην κατανόηση της δομής της οικονομίας εν γένει. Το έτερο πεδίο είναι η μακροοικονομική ανάλυση, που έχει σαν στόχο την ερμηνεία γεγονότων καθώς αυτά συμβαίνουν.

Η μακροοικονομική έρευνα παρουσιάζει έντονη ποικιλομορφία, από τη θεωρητική μαθηματική ανάλυση μέχρι τον ψυχολογικό πειραματισμό. Στόχος της είναι η εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων σχετικά με τη λειτουργία της οικονομίας.

Επειδή διαμορφώνει τη βάση για την ανάπτυξη επιστημονικών πεδίων, όπως η οικονομική ανάλυση και οι οικονομικές προβλέψεις, η μακροοικονομική έρευνα αποτελεί πραγματικά τη μηχανή που σέρνει πίσω της ολόκληρη τη μακροοικονομική αμαξοστοιχία. Διεξάγεται κυρίως σε τεχνολογικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καθώς και στο δημόσιο τομέα.

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Abel, Andrew (2002). «Μακροοικονομική Τόμος Α». Αθήνα: Εκδόσεις Κριτική. σελίδες 46–48. ISBN 978-960-218-280-2.  Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (βοήθεια)