Μέτιν2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Metin2 είναι ένα μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων πολλαπλών παικτών (MMORPG) που δημιουργήθηκε στη Νότια Κορέα από την Ymir Entertainment (τώρα ανήκει στην Webzen Games) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά επίσης στη Νότια Κορέα το 2004. [1] Από τότε έχει δημοσιευθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Gameforge 4D GmbH,. [2] Άλλες εκδόσεις υπάρχουν σε ασιατικές γλώσσες.

Παιχνίδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πόντοι εμπειρίας κερδίζονται κάθε φορά που ο παίκτης σκοτώνει τέρατα ή ολοκληρώνει μια αποστολή. Η λειτουργία του παιχνιδιού βασίζεται σε ένα σύστημα Hack and slash . Οι παίκτες μπορούν επίσης να συγκεντρώσουν ομάδες πλάσματα και να χρησιμοποιήσει ικανότητες σε κάθε ένα από αυτά ταυτόχρονα, ενώ όλα τα τέρατα επιτίθενται στον χαρακτήρα ταυτόχρονα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί χάρτες, τέρατα, πέτρες Metins (που χτυπάνε οι παίκτες μέχρι να τις σπάσουν, καθώς αυτές γεννούν τέρατα- αν οι Metins καταστραφούν επιτυχώς, υπάρχει η πιθανότητα αμοιβής με αντικείμενα), πανοπλίες, όπλα και αξεσουάρ. Μερικοί Metins έχουν ακόμη κατοικίδια ζώα και διαφορετικούς τύπους ζώων ιππασίας.

Το νόμισμα στο παιχνίδι ονομάζεται Yang, το οποίο χρησιμοποιείται για την αγορά αντικειμένων μεταξύ των παικτών του παιχνιδιού. Οι παίκτες μπορούν επίσης να κάνουν τη δική τους συντεχνία των μαχητών και οι συντεχνίες μπορούν να κηρύξουν πολέμους μεταξύ τους.

Υπάρχει επίσης ένα σύστημα πόντων 'αξιολόγησης' του χαρακτήρα σε κάθε παίκτη. Κατά αύξουσα σειρά σε πόντους, τα ranks είναι τα: 'Σκληρός', 'Κακόβουλος', 'Απατηλός', 'Επιθετικός', 'Ουδέτερος', 'Φιλικός', 'Καλός', 'Ευγενικός', 'Ιπποτικός'. Οι παίκτες που έχουν rank 'Επιθετικό' ή κατώτερο έχουν μια χαμηλότερη πιθανότητα να βρουν αντικείμενα από τα τέρατα και τις πέτρες Metins. Αν ακόμα έχουν επίπεδο 50 ή μεγαλύτερο, έχουν μια πιθανότητα να χάσουν αντικείμενα κάθε φορά που σκοτώνονται. Οι πόντοι για τα ranks μπορούν να κερδηθούν σκοτώνοντας τέρατα, με συγκεκριμένα αντικείμενα ή ξοδεύοντας απλά ώρα στο παιχνίδι, καθώς και να χαθούν με 'λίθους ψυχής' ή κάνοντας επίθεση σε άλλους παίκτες έχοντας ρυθμίσει το 'ήθος' του σε 'συντεχνιακό' ή 'ελεύθερο'.

Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αληθινά χρήματα (ευρώ στην Ελλάδα) για να αγοράσουν 'δρακονομίσματα'. Με αυτά μπορούν να αγοράσουν μπόνους και ειδικά αντικείμενα στο παιχνίδι.

Κατηγορίες χαρακτήρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι παίκτες μπορούν όταν φτάνουν έναν παίκτη στο επίπεδο 5, να επιλέξουν μια από τις 2 κατηγορίες ικανοτήτων (εκτός από τους Λυκανούς, που έχουν μια κατηγορία). Οι χαρακτήρες μπορεί να είναι είτε άντρες είτε γυναίκες (εκτός από τους Λυκανούς, που είναι μόνο άντρες).

  • Πολεμιστής (Warrior): Ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας, ο οποίος συνίσταται για καινούριους στο παιχνίδι.

Σώμα: Διαθέτουν ικανότητες με τις οποίες μπορούν να επιτίθεται σε εχθρούς με μεγάλη ταχύτητα. Η κυριότερη τους ικανότητα, η Αύρα του Σπαθιού, τούς αυξάνει σημαντικά την επίθεση.

Πνεύμα: Διαθέτουν ικανότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε πολλούς στόχους ταυτόχρονα. Η σημαντικότερη τους ικανότητα, το Δυνατό Σώμα. τούς αυξάνει σημαντικά την άμυνα. Διακρίνονται σε μάχες με πολλά τέρατα.

  • Σούρα (Sura): Είναι μαχητές με ένα δαιμονικό χέρι. Μπορούν να διακριθούν είτε στις μάχες με τέρατα είτε στις μονομαχίες μεταξύ παικτών.

Όπλο: Οι ικανότητες τους έχουν έμφαση στις μάχες με πολλά τέρατα ταυτόχρονα. Διαθέτουν 1 ικανότητα που τους αυξάνει την επίθεση και τους επιτρέπει να γιατρεύονται (Επάρατη Λεπίδα) και 2 ικανότητες που τους αυξάνουν την άμυνα (Επάρατη Πανοπλία και Φόβος).

Μαγεία: Οι ικανότητές τους έχουν έμφαση στις μονομαχίες με άλλους παίκτες.Το Πνεύμα της Φωτιάς είναι μια αυτόματη ικανότητα που κάθε ~4 δευτ. εκτοξεύει μια φλόγα σε έναν αντίπαλο. Ταυτόχρονα με το Πνεύμα της Φωτιάς, ο Σούρα μπορεί να επιτεθεί και με 2η ικανότητα στον αντίπαλο- χρησιμοποιεί έτσι πολλές ικανότητες σε μικρό χρονικό διάστημα για να επιτεθεί.

  • Σαμάνος (Shaman): Διακρίνονται για τις ενισχυτικές ικανότητες (buffs) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε συνεργάτες τους.

Δράκοντας: Τα buffs τους είναι δημοφιλή σε μάχες με αρχηγούς και Metins μεγάλου επίπεδου. Διαθέτουν 1 ικανότητα που αυξάνει την πιθανότητα για κρίσιμο/διπλό χτύπημα (Βοήθεια του Δράκου) και 2 ικανότητες, την Ευλογία που μειώνει τη ζημιά από τέρατα και την Αντανάκλαση που τους επιστρέφει ζημιά.

Θεραπεία: Οι ικανότητές τους, αν και προκαλούν τη χαμηλότερη ζημιά σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες, φορτώνουν πιο γρήγορα για να επιτεθούν ξανά. Η Γιατρειά τους επιτρέπει να επαναφέρουν αρκετούς πόντους ζωής στις μονομαχίες.

  • Νίντζα (Ninja): Μπορούν να προκαλέσουν εντυπωσιακή ζημιά με ορισμένες ικανότητες. Επιλέγουν για κυριότερα όπλα είτε στιλέτα και σπαθιά είτε τόξα.

Λεπίδα: Μια ικανότητά τους, τα Στιλέτα που γυρνάνε, μπορεί να προκαλέσει τριπλάσια ζημιά. Ξεχωρίζουν σε κοντινές μάχες με τους εχθρούς.

Τόξο: Το τόξο είναι το δυνατότερο όπλο στο παιχνίδι. Το Δηλητηριώδες Βέλος αποκτά εύκολα τεράστια πιθανότητα να δηλητηριάσει άλλους χαρακτήρες. Προσοχή χρειάζεται καθώς η ζημιά με το τόξο μειώνεται καθώς αυξάνεται η απόσταση του παίκτη από τον στόχο.

  • Λυκανός (Lycan): Η καινούρια κατηγορία στο παιχνίδι, είναι χαρακτήρες με μορφή λύκου.

Ένστικτο: Μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε αρκετούς εχθρούς με ικανότητες, όπως το Σκίσιμο και το Νύχι Λύκου.

Κριτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι έχει λάβει κυρίως μέτριες έως αρνητικές κριτικές. [3][4]

Η δυσκολία να ανέβουν επίπεδο οι παίκτες αυξάνεται σχετικά γρήγορα. Είναι επίσης για πολλούς παίκτες δύσκολο να βγάλουν χρήματα, καθώς τα αντικείμενα στο παιχνίδι που έχουν μεγάλη ζήτηση έχουν χαμηλή πιθανότητα να βρεθούν.

Ακόμα, έχουν αναφερθεί μερικά προβλήματα (bugs) μέσα στο παιχνίδι, που συχνά αργούν να διορθωθούν.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Metin2 (Korea)». Metin2.co.kr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2012. 
  2. «Metin2 (UK)». Metin2.co.uk. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2012. 
  3. «Metin2». GameSpot (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2019. 
  4. «Metin2». Metacritic (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]