Λιμάνι της Αμμοχώστου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λιμάνι της Αμμοχώστου

Το Λιμάνι της Αμμοχώστου είναι λιμάνι στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Υπάρχει ελεύθερη ζώνη ("Ελεύθερη Ζώνη Αμμοχώστου") στο λιμάνι.

Το λιμάνι βρίσκεται υπό τον ντε φάκτο έλεγχο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Τα λιμάνια της Βόρειας Κύπρου δεν είναι εγγεγραμμένα στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Το λιμάνι είναι ανοικτό σε διεθνή κυκλοφορία σκαφών.[1][2][3][4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος Αρχειοθετήθηκε 2016-03-03 στο Wayback Machine. της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος Olli Rehn (απάντηση σε ερώτημα της Ευρωπαϊκής ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ Μάριος Ματσάκης, ενώ στις 18 ιανουαρίου 2008): "..η χρήση των λιμένων της βόρειας δεν απαγορεύεται. Με βάση τις γενικές αρχές του διεθνούς δικαίου, την είσοδο και την έξοδο των πλοίων από τα λιμάνια στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν απαγορεύεται"
  2. Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (27 ιανουαρίου 2008) Αρχειοθετήθηκε 2014-10-06 στο Wayback Machine. Rehn γραπτή απάντηση Κύπριος ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΉΣ Μάριος Ματσάκης: "σύμφωνα με τις γενικές αρχές του διεθνούς δικαίου, την είσοδο και την έξοδο των πλοίων από τα κλειστά λιμάνια της Κύπρου δεν απαγορεύεται"
  3. Hellenic Resources Network(25 ιανουαρίου 2008)"Turgay Avci είναι ικανοποιημένοι με Olli Rehns απάντηση σε Μάριος Ματσάκης"
  4. The Gemini post (December 2007) Σφάλμα στο πρότυπο webarchive: Ελέγξτε την τιμή |url=. Empty. Greek Cypriot daily Politis (the office of EU Enlargement Commissioner Olli Rehn): "...the use of Famagusta port was not illegal under international law..."