Λεονάρντο Καλντέιρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λεονάρντο Καλντέιρα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση28  Σεπτεμβρίου 1982
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής

Ο Λεονάρντο Καλντέιρα (γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου 1982 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας) είναι Βραζιλιάνος πετοσφαιριστής που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Πειραιώς στη θέση του ακραίου.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λεονάρντο Καλντέιρα έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χώρο της πετοσφαίρισης το 2003 στην ιταλική Γιούροσπορ Κοσέντζα, στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο.

Το 2004, επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Βραζιλία και αγωνίστηκε για ένα χρόνο στη Νάουτικο (Náutico), ενώ το 2005 επέστρεψε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στην Κλάμπ Μπαστάρντο της Πορτογαλίας.

Το καλοκαίρι του 2006 μεταπήδησε στην Κοντιέκο Σάντα Κρότσε της Ιταλίας, στην οποία παρέμεινα για ένα χρόνο. Το 2007 αγωνίστηκε στην επίσης ιταλική Πρέμιερς Οτέλ Κρέμα, με την οποία αγωνίστηκε στη Β' Κατηγορία της Ιταλίας.

Το 2008 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Φοίνικα Σύρου, στον οποίο έμεινε για ένα χρόνο τερματίζοντας 5ος στο Πρωτάθλημα Ελλάδος. Οι καλές του εμφανίσεις με την ομάδα της Σύρου, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του τότε νταμπλούχου Ελλάδος Ολυμπιακού, ο οποίος προχώρησε στην απόκτηση του Βραζιλιάνου άσσου. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2009-10.

Τον Ιανουάριο του 2011 μεταπήδησε για ακόμα μια φορά στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιόγκα Φόρλι, ωστόσο λίγους μήνες μετά επέστρεψε στη Βραζιλία και αγωνίστηκε με τη BMG Mόντες Κάρλος. Το καλοκαίρι του 2012 μεταπήδησε στη Μπουντβάνσκα Ριβιέρα, ωστόσο αποχώρησε από την ομάδα του Μαυροβουνίου 4 μόλις μήνες μετά, με τον Παμβοχαϊκό να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις του Καλντέιρα με τη φανέλα του Παμβοχαικού στους τελικούς του Ελληνικού Πρωταθλήματος εναντίον του Ολυμπιακού, ανάγκασαν τους ερυθρόλευκους να κινηθούν για δεύτερη φορά για την απόκτησή του, όπως και έγινε.

Το καλοκαίρι του 2014, ο Καλντέιρα μεταπήδησε στην Τουρκία για λογαριασμό της Μπεσίκτας, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]