Λαμαρίνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η λαμαρίνα είναι μορφή μετάλλου που σχηματίζεται από μια βιομηχανική διαδικασία σε λεπτά, επίπεδα τεμάχια.

Είναι μια από τις θεμελιώδεις μορφές που χρησιμοποιούνται στη μεταλλουργία και μπορεί να κοπεί και να λυγίσει σε μια ποικιλία σχημάτων.

Αμέτρητα αντικείμενα καθημερινής κατασκευής κατασκευάζονται από λαμαρίνα. Τα πάχη μπορούν να διαφέρουν σημαντικά. Τα φύλλα και κομμάτια παχύτερα που είναι μεγαλύτερα από 6 χιλιοστά θεωρούνται πλάκα.

Η λαμαρίνα είναι διαθέσιμη σε επίπεδα τεμάχια ή σε ταινίες περιέλιξης. Τα πηνία σχηματίζονται με τη λειτουργία ενός συνεχούς φύλλου μετάλλου μέσω ενός διαχωριστή ρολού.

Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, το πάχος λαμαρίνας καθορίζεται με συνέπεια σε χιλιοστά. Στις ΗΠΑ, το πάχος του λαμαρίνας καθορίζεται συνήθως από ένα παραδοσιακό, μη γραμμικό μέτρο γνωστό ως μετρητή. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός μετρητή, τόσο πιο λεπτό είναι το μέταλλο. Ο μετρητής διαφέρει μεταξύ μετάλλων σιδηρούχων μετάλλων και μη σιδηρούχων μετάλλων όπως αλουμινίου ή χαλκού. το πάχος του χαλκού, για παράδειγμα, μετράται σε ουγκιές, το οποίο αντιπροσωπεύει το βάρος του χαλκού που περιέχεται σε μια περιοχή ενός τετραγωνικού ποδιού.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέταλλα που μπορούν να κατασκευαστούν σε λαμαρίνα, όπως αλουμίνιο, ορείχαλκο, χαλκό, χάλυβα, κασσίτερο, νικέλιο και τιτάνιο. Για διακοσμητικές χρήσεις, οι λαμαρίνες περιλαμβάνουν άργυρο, χρυσό και πλατίνα.

Η λαμαρίνα χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα και φορτηγά, αεροσκάφη και πτέρυγες αεροπλάνων, ιατρικά τραπέζια, στέγες για κτίρια και για πολλές άλλες εφαρμογές. Οι λαμαρίνες από σίδηρο και άλλα υλικά με υψηλή μαγνητική διαπερατότητα, έχουν εφαρμογές σε μετασχηματιστές και ηλεκτρικές μηχανές. Ιστορικά, μια σημαντική χρήση λαμαρίνας ήταν σε πανοπλία που φορούσε το ιππικό. Η λαμαρίνα εξακολουθεί να έχει πολλές διακοσμητικές χρήσεις.