Λέσχη πώματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ένα μέλος μιας πώμα λέσχη παρουσιάζει πώμα του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η «πώμα » είναι ένα έθιμο που Περίπου κυλινδρικό αντικείμενο στη μηχανή από το μέταλλο? Παρόλα αυτά οι πώματα από φελλό ή καουτσούκ που χρησιμοποιείται συχνά από άλλους πώμα λέσχες.
Πόλεις στις οποίες είναι γνωστό τοπικό πώμα λέσχη. Στο βάθος, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας τονίζεται, δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα πώμα λέσχες βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Ένα πώμα λέσχη (γερμανικά: Stopselclub[α]) είναι μια κοινωνική λέσχη[1][2], τα μέλη της οποίας πρέπει πάντα να φέρουν ένα πώμα μαζί τους.[3] Κάθε φορά που συναντώνται δύο μέλη ενός τέτοιου συλλόγου, ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τον άλλο να δείξει το πώμα του. Ένα μέλος που δεν μπορεί να δείξει το πώμα, για παράδειγμα επειδή το ξέχασε στο σπίτι, πρέπει να πληρώσει ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο.[4] Τα χρήματα που εισπράττονται μέσω αυτών των χρημάτων χρησιμοποιούνται συνήθως για την αγορά μπύρας στην επόμενη συνάντηση της λέσχης. Τα κέντρα διασκέδασης βρίσκονται τουλάχιστον από τα μέσα του εικοστού αιώνα[5] στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας. Περιστασιακά, τα πώμα λέσχες υποστηρίζουν έργα φιλανθρωπίας[6][7] . Υπάρχουν περισσότερα από 100[8] πώμα λέσχες στη Βαυαρία.

Υποσημειώσεις και παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Στα γερμανικά, έτσι ώστε οι ορθογραφίες Stöpselclub, Stopslclub, Stopselklub και Stopselverein χρησιμοποιούνται περιστασιακά.