Λάμπρος Αθανασούλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Λάμπρος Αθανασσούλας)
Λάμπρος Αθανασσούλας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Νοεμβρίου 1976
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταραλίστας
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Ο Λάμπρος Αθανασσούλας οδηγώντας ενα Φόρντ Φιέστα

Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων ράλι. Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1976 στην Αθήνα.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αθανασούλας αποφοίτησε απο το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας και πήρε πτυχίο μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ. Η αγωνιστική του καριέρα άρχισε το 2001 σε ένα διαγωνισμό του περιοδικού '4 Τροχοί' και της Toyota Hellas. Μάλιστα, στον δεύτερο διαγωνισμό κέρδισε ένα αγωνιστικό Toyota Yaris. Το 2005 κέρδισε το πρωτάθλημα της κατηγορίας Α5 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι με Ford Puma. Την ίδια κιόλας χρονιά, αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ οδηγών, στο Ράλι Ακρόπολις όπου εκεί στάθηκε άτυχος καθώς εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που του δόθηκε, ενα Ford Fiesta S1600. Tην χρονιά του 2006 συμμετείχε στο Ford Sproting Trophy, οπου εκεί διαγωνίζονταν οδηγοί μονο με αυοτκίνητα της Ford. Τις χρονιές 2007 και 2008, κατάφερε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και συγκεριμένα στο Ράλι Ακρόπολις, με δυο διαφορετικά μοντέλα Subaru Impreza κατηγορίας Ν. Το 2009 ήταν η πρώτη του επιτυχία, καθώς στο Ράλι Ακρόπολις τερμάτισε 8ος με ενα Skoda Fabia S2000. Κάπου εκεί ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του. Επιλέχθηκε ως ο Καλύτερος Αθλητής του 2009, σύμφωνα με το Ελληνικό περιοδικό Status. Αξίζει να αναφερθεί πως είχε δημιουργήσει την δική του ομάδα, την Team Greece.

Το 2011 έκανε μια ιδιαίτερη εμφάνιση αντιπροσώπεύοντας την ιδια ομάδα, με ενα Ford Fiesta RS, οπου τερμάτισε 19ος στο Ράλι Ακρόπολις.

Το 2015 αγωνίζεται στο Seajets Rally Acropolis με ένα ολοκαίνουριο Skoda Fabia R5 και το 2016 συμμετέχει στον εναρκτήριο αγώνα του WRC στο Μόντε Κάρλο,με την ίδια ομάδα και αυτοκίνητο, κατακτώντας την 22η θέση γενικής με συνοδηγό, τον Νίκο Ζακχαίο.