Κώστας Μαλέκκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κώστας Μαλέκκος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση9  Απριλίου 1971[1]
Λευκωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΚύπρος
Ύψος168 cm Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής
προπονητής ποδοσφαίρου

Ο Κώστας Μαλέκκος γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1971 στη Λευκωσία. Είναι Κύπριος πρώην ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ως μέσος. Από το 2012 είναι προπονητής της εθνικής παίδων της Κύπρου. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του '90. Πλεον ειναι μανατζερ στο Moon Lounge bar&tapas. Αλο.

Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μαλέκκος ξεκίνησε από την Ομόνοια, στην οποία αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια. Στη συνέχεια, το 1997 πήγε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό, αλλά μετά από ένα χρόνο επέστρεψε πάλι στην Κύπρο και την Ομόνοια.

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αγωνίστηκε και σε άλλους κορυφαίους κυπριακούς συλλόγους όπως την ΑΕΛ Λεμεσού, το ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα Λεμεσού,[2] τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Διεθνής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μαλέκκος ήταν επίσης σημαντικό μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, έχοντας 44 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 4 γκολ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (πολλαπλές γλώσσες) Transfermarkt. 20813. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. sport-fm.gr ΚΥΠΡΟΣ: Φεύγει από το ΑΠΟΕΛ ο Μαλέκκος

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Costas Malekkos της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).