Κόνραντ Τσάνγκερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κόνραντ Ζάνγκερ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11  Νοεμβρίου 1936
Λούμπιν
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααντισφαιριστής

Ο Κόνραντ Τσάνγκερ (γερμανικά: Konrad Zanger), γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1936, είναι Γερμανός πρώην πρωταθλητής της αντισφαίρισης και σκακιστής στην Ανατολική Γερμανία και σήμερα προπονητής.

Στην Ανατολική Γερμανία θεωρούνταν από τους καλύτερους παίκτες της αντισφαίρισης στη δεκαετία του 1950 και του 1960. Με συμπαίκτη τον Χορστ Στάλμπεργκ είχε κερδίσει επτά εθνικά πρωταθλήματα στο διπλό, επίσης το 1958 ήταν νικητής στο πρωτάθλημα νεολαίας της Ανατολικής Γερμανίας.

Είχε συμμετάσχει σε πολλά τουρνουά στην αρχή της καριέρας του, όπως στο Κάιρο το 1958 όπου με τον Στάλμπεργκ στο διπλό κατετάγησαν τρίτοι. Με την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου και τη συγκέντρωση των οικονομικών πόρων στα Ολυμπιακά αθλήματα οι παίκτες της αντισφαίρισης δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε διεθνή τουρνουά.

Μετά το τέλος της καριέρα του έγινε διαιτητής σε τουρνουά και διορίστηκε στο προπονητικό συμβούλιο της Ανατολικής Γερμανικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήται με το σκάκι και είναι αναγνωρισμένος σκακιστής[1][2].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ticken Schachspieler anders». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2017. 
  2. «Dresdner Schachfrühling 2003». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Δεκεμβρίου 2003. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2017. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • R. Streppelhoff: Tennis als Leistungssport in der DDR. In: Stadion. Internationale Zeitschrift für Geschichte des Sports. 23 (2007), 2, S. 243-264