Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το κτίριο της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας

Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν ασκεί την εκτελεστική εξουσία στην δημοκρατία του Μπασκορτοστάν. Τα μέλη της κυβέρνησης περιλαμβάνουν τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Έχει τη νομική του βάση στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορικά, οι εξής φορείς έχουν αναλάβει κατά καιρούς την διακυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν: Κυβέρνηση των Μπασκίρ (από το 1917), Μπασρεβκόμ (από το 1919), Συμβούλιο των Λαϊκών Κομισάριων της Μπασκιρικής ΑΣΣΔ (από το 1920), Συμβούλιο Υπουργών της ΒΑΣΣΔ (από το 1946), Συμβούλιο των Υπουργών της Βασκιρικής ΣΣΔ (από το 1990).

Το 1992, το Συμβούλιο των Υπουργών της Βασκιρικής ΣΣΔ μετονομάστηκε στο Συμβούλιο των Υπουργών της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν και το 1993 σε Υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν.

Το 2002 μετονομάστηκε σε κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν.

Αρμοδιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Εποπτεύει τη διοίκηση των εκτελεστικών αρχών της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν εντός της δικαιοδοσίας του.
 2. Ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικοοικονομικής και εθνικοπολιτιστικής ανάπτυξης της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν.
 3. Ψήφιση και σύνταξη του προϋπολογισμού της δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν,
 4. Παίρνει μέτρα για να εξασφαλίσει την ολοκληρωμένη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν, την εφαρμογή μιας ενιαίας κρατικής πολιτικής στον τομέα της οικονομίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της προστασίας του περιβάλλοντος ·
 5. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, λαμβάνει μέτρα για την εφαρμογή, τη διασφάλιση και την προστασία των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την προστασία της δημόσιας τάξης και την καταπολέμηση του εγκλήματος.
 6. Διαχειρίζεται την περιουσία της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν, καθώς και την ομοσπονδιακή περιουσία που μεταφέρεται στη διοίκηση της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν.
 7. Συνάπτει συμβάσεις σχετικά με την οριοθέτηση αρμοδιοτήτων και εξουσιών με ομοσπονδιακά εκτελεστικά όργανα, καθώς και συμφωνίες για την αμοιβαία μεταφορά της άσκησης μέρους των αρμοδιοτήτων τους ·
 8. Διεξάγει άλλες εξουσίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν και κάνει συμφωνίες με ομοσπονδιακά εκτελεστικά όργανα που προβλέπονται από το άρθρο 78 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπουργεία και υπηρεσίες της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν[1][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπουργεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Υγείας [2]
 2. Υπουργείο Στέγασης και Κοινοτικών Υπηρεσιών της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν [3], το οποίο βρίσκεται στην οδό Στεπάνα Χαλτούρινα 28, Ούφα, 450059.
 3. Σχέσεις Γης και Ιδιοκτησίας[4]
 4. Πολιτισμού
 5. Δασοκομίας
 6. Νεολαίας και Αθλητισμού
 7. Εκπαίδευσης
 8. Φύσης και Περιβάλλοντος
 9. Βιομηχανίας και την Πολιτικής Καινοτομίας
 10. Γεωργίας
 11. Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας
  1. Διαχείριση της Απασχόλησης στις Κρατικές Υπηρεσίες
 12. Οικονομικών
 13. Οικονομικής Ανάπτυξης

Κρατικές επιτροπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Εποπτεία Κατοικίας
 2. Τοποθέτηση παραγγελιών
 3. Κατασκευή και αρχιτεκτονική
 4. Δασμολογικό τμήμα
 5. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή
 6. Μεταφορές και Δρόμοι

Κρατικές υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Τύπου και Μέσων Μαζικής ενημέρωσης
 2. Τουρισμού
 3. Πληροφορικής
 4. Κτηνιατρικό Γραφείο
 5. Γραφείο Καταγραφών
 6. Γραφείο Αρχείων Ζωτικής Σημασίας
 7. Διαχείρισης, Ελέγχου και Εποπτείας της Εκπαίδευσης
 8. Οργάνωση των δικαστών και διατήρηση μητρώων νομικών πράξεων
 9. Επιθεώρηση από την τεχνική κατάσταση των αυτοκινούμενων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού
 10. Επιθεώρηση των κατασκευών κρατικής εποπτείας της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν βρίσκονται στην οδό Στεπάνα Χαλτούρινα, 28, Ούφα, 450059.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. «Υπουργεία και υπηρεσίες της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. 
 2. «Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. 
 3. «Υπουργείο Στέγασης και κοινοτικών Υπηρεσιών της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. 
 4. «Υπουργείο Γης και της Ιδιοκτησίας Σχέσεις της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]