Κορνήλιος Μιχαηλίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κορνήλιος Μιχαηλίδης
Ο Μιχαηλίδης (αριστερά), η Σουζάν Ζιρό (κέντρο) και ο Πασκάλ Κινιάρ (δεξιά) κατά τη διάρκεια συναυλίας με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στις 19 Οκτωβρίου του 2019.
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση2 Ιουλίου 1989 (1989-07-02) (34 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕκόλ Νορμάλ του Παρισιού «Αλφρέντ Κορτό»
Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία (έως 2009)
Ακαδημία Σιμπέλιους
Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας»
Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδιευθυντής ορχήστρας
πιανίστας
αεροπόρος
Οικογένεια
ΓονείςΕυάγγελος Χριστόπουλος και Ναταλία Μιχαηλίδου
ΑδέλφιαΒασίλης Χριστόπουλος
Ιστότοπος
www.korniliosmichailidis.com

Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης (γενν. 2 Ιουλίου 1989, Αθήνα) είναι Έλληνας πιανίστας, διευθυντής ορχήστρας και πιλότος. Από το 2016 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων. Θεωρείται ένας από τους διαπρεπέστερους και δραστήριους αρχιμουσικούς της γενιάς του, έχοντας στο ενεργητικό του τακτικές συνεργασίες με τις κρατικές ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και με καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1989 στην Αθήνα και είναι γιος του ομποΐστα και παιδαγωγού Ευάγγελου Χριστόπουλου και της πιανίστας και παιδαγωγού Ναταλίας Μιχαηλίδου.[1] Ετεροθαλής αδερφός του είναι ο αρχιμουσικός και ομποΐστας Βασίλης Χριστόπουλος.[2]

Έχοντας διακεκριμένους μουσικούς στο στενό του περιβάλλον, έλαβε τα πρώτα του μουσικά μαθήματα εξ απαλών ονύχων. Στην ηλικία των τεσσάρων, ξεκίνησε να μελετά πιάνο και αργότερα, με δική του πρωτοβουλία, να ασχολείται με το βιολί, γεγονός που τον παρακίνησε να γίνει μέλος νεανικής ορχήστρας που διατηρούσε το σχολείο του και να συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.[3]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Atmospheriques, Vol.1 (Sono Luminus, 2022)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Πουρνάρα, Μαργαρίτα (10 Αυγούστου 2023). «Κατανυκτικές βραδιές κλασικής μουσικής στο Κουφονήσι». www.kathimerini.gr. Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 23 Μαρτίου 2024. 
  2. Καράμπελας, Χρήστος (23 Φεβρουαρίου 2024). «Κορνήλιος Μιχαηλίδης: "Η ευαλωτότητα των μουσικών μπορεί να αποτελέσει πηγή απόλαυσης για το κοινό"». www.news247.gr. News 24/7. Ανακτήθηκε στις 23 Μαρτίου 2024. 
  3. «Κορνήλιος Μιχαηλίδης: Από το πιλοτήριο στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης». www.cnn.gr. CNN Greece. 9 Φεβρουαρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 23 Μαρτίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]