Κορνέλιους Μπέρενμπεργκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Κορνέλιους Μπέρενμπεργκ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1634
Θάνατος1711
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραπεζίτης
Οικογένεια
ΤέκναΡούντολφ Μπέρενμπεργκ

Ο Κορνέλιους Μπέρενμπεργκ (1634 -1711) ήταν έμπορος και ο ιδρυτής της Τράπεζας Μπέρενμπεργκ.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κορνέλιους Μπέρενμπεργκ γεννήθηκε το 1634 στο Αμβούργο και ήταν γιος του Χανς Μπέρενμπεργκ και της Adelheid Ruhlant. Μετά το θάνατο του πατέρα του το 1640, ο Κορνέλιους Μπέρενμπεργκ εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται στον εμπορικό οίκο της οικογένειας, που είχαν αναλάβει τα δυο αδέρφια του και ο θείος του. Τον εμπορικό οίκο Μπέρενμπεργκ είχαν ιδρύσει, το 1590, στο Αμβούργο, ο παππούς του Κορνέλιους, Χανς μαζί με τον αδερφό του Πωλ, που κατάγονταν από την Ολλανδία. Χάρις στις επαφές τους σε όλη την Ευρώπη είχαν καταφέρει να μετατρέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την επιχείρησή τους σε μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις του Αμβούργου.

Ο Κορνέλιους Μπέρενμπεργκ ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που έγινε τραπεζίτης. Ασχολήθηκε επίσης με τις ασφαλίσεις στις θαλάσσιες μεταφορές. Η οικογένεια Μπέρενμπεργκ ανήκε στην Ένωση των Ασφαλιστών του Αμβούργου και στους ιδρυτές της Commerce Deputation of the Merchants Trading at Sea, που αργότερα έγινε το Chamber of Commerce.

Το 1684 ο Κορνέλιους Μπέρενμπεργκ έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειας Μπέρενμπεργκ που έλαβε την υπηκοότητα της πόλης του Αμβούργου. Πέθανε το 1711.

Είχε παντρευτεί την Anna Margaretha Colin και απέκτησε δύο γιους, τον Ρούντολφ και το Γιόχαν.

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]